Първи трагичен инцидент с автономен автомобил


20
мар.
2018

В Аризона загина жена колоездач, блъсната от автономен автомобил на компанията Uber. Това е първият случай с фатален край след инцидент с кола без човешки фактор в управлението. Инцидентът, станал вчера, e ключов за реакциите на политиците и на обществото като цяло спрямо новата технология – защото се случва в момент, в който големи корпорации „натискат” властите да улеснят масовото използване на коли без шофьор. В петък Uber и Waymo писаха до американски сенатори с призив да одобрят автономното шофиране „в следващите седмици”. Освен тях значителни инвестиции в областта на автономното придвижване са направили и традиционни „играчи” в сектора като General Motors и Toyota.

Maрк Розенкер, бивш председател на Националния съвет за транспортна безопасност, коментира, че обществото не бива да изпада в паника след инцидента с колата на Uber и добави, че годишно по пътищата на САЩ загиват 6000 пешеходци, а общо 40 000 души загубват живота си след общо 6 млн. ПТП-та. Засега обаче от Uber преустановяват тестовете си с автономни автомобили, докато тече разследването по случая.

Още по темата

Card image cap
Нов роудстър на Mercedes с 557 к.с.

15
сеп.
2016

Mercedes-AMG открива GT. Като GT C роудстърът приема визията и техническите компоненти на топверсията GT. AUTO BILD разкрива най-важното за новия модел!

Card image cap
Автомобилните звезди на изложението за мобилни телефони

23
февр.
2016

Unboxing при Nissan, подобряване на мобилните връзки при BMW: на Mobile World Congress 2016 в Барселона ще бъдат представени не само смартфони!

Card image cap
Hyundai представи Veloster N с 275 „коня“

28
ян.
2018

Модификацията е първата N-ка на корейската компания за щатския пазар

Card image cap
БТР срещу Kia Ceed (ВИДЕО)

7
авг.
2017

Meждувременно в Русия: видеорегистратор засне как БТР размазва Kia Ceed в града

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: