Първи тийзър на Polestar 5

3011
2021

През 2024 г. на пазара трябва да се появи Polestar 5 – сeга се появи тийзър на модела. AUTO BILD ще ви даде информация.

Марката за електромобили на Volvo показа тийзър на бъдещия модел Polestar 5, базиран на студията Precept от 2020 г. Седанът с линия на Coupe ще се появи на пазара през 2024 г.

Дизайн: Polestar 5 остава близък до шоуавтомобила Precept

Дизайнът остава доста близък до този на студията. Освен основната форма, серийната версия ще поеме острите, разделени на две предни светлини с дизайн „чукът на Тор”, както и преминаващите през цялата широчина задни светлини. Естествено ще има и трета спирачна светлина, интегрирана в малък спойлер.  За разлика от Precept обаче  Polestar 5 има задно стъкло и запазва панорамния си покрив.  Докато в задната броня няма промени, допълнителни странични вентилационни отвори допълват предницата. Порталните врати на студията няма да бъдат реализирани в серийната версия, но затова пък прибиращите се дръжки на вратите.

Вътрешно пространство: серийната версия може би ще бъде с интериора на студията

Вътрешното пространство на модела все още не е показано от Polestar, но дизайнът му може би ще прилича на този на студията. Също така интериорът на Precept изглежда близък до серийната версия. Вече почти няма бутони, предавките се превключват чрез лостче, а по-голямата част на интериора се управлява от 15-инчовия тъчскрийн. Софтуерът е базиран на Android и е разработен съвместно с Google.  Дигиталният скоростомер е с диагонал 12,3 инча. Вместо огледало за обратно виждаме има монитор, на който се вижда изображението от камера.

Задвижване: според слуховете с батерия с капацитет от 120 кВтч.

Относно задвижването засега няма информация. Знае се само, че седанът с линия на Coupe ще бъде с електрическо задвижване. Освен това според слуховете батерията ще бъде с капацитет от 120 кВт.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин