Първи тийзър на новия Golf GTD

1802
2020

Volkswagen обещават, че новият Golf GTD ще получи най-чистия и най-мощен дизелов двигател в историята на модела. Информацията!

Volkswagen пусна първия тийзър на новия Golf 8 GTD. На снимката се вижда предницата на компактния автомобил. Най-характерният детайл на бъдещия топ-дизелов вариант е предната броня: също както и при електромобила VW ID.3, вляво и вдясно има по пет фарове за мъгла във формата на восъчна пита. Този елемент от дизайна продължава и в решетката на големия вентилационен отвор, която също е с формата на восъчна пита. На тийзъра изглежда така, сякаш дневните светлини са изпълнени като преминаващи ивици. В серийната версия тези елементи в радиаторната решетка вероятно ще бъдат заменени от хромирана декоративна лайстна.

Двигател, премиера и пазарен старт

Volkswagen обещават, че новият GTD ще бъде оборудван с най-екологичния и най-мощен TDI-мотор, монтиран някога в Golf. Засега няма конкретни данни относно мощността. Възможностите са 2-литров TDI агрегат с 200 к.с., което би означавало 16 к.с. повече от предшественика. Освен това от Волфсбург съобщиха, че с цел минимизиране на азотните оксиди двигателят ще бъде оборудван с двойно впръскване на AdBlue. Премиерата на новия Golf 8 GTD ще бъде по време на автомобилния салон в Женева (5-ти до 15-ти март).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин