Първи тийзъри на SUV-Coupé-то VW ID.5

0405
2021

Възможно е, следващият електромобил, представен от VW, да бъде SUV-Coupé-то ID.5. Сега тийзър показва дизайна на модела. AUTO BILD ще ви даде информация!

Volkswagen ще разширява своята гама от модели с електрическо задвижване през следващите години. След SUV-а ID.4 ще се появи и   Coupé-версия на серията: VW ID.5. По време на презентацията на спортния вариант на електрическия SUV, ID.4 GTX, VW пусна видеотийзър на Coupé-то. На него се вижда маскиран в ярки цветове автомобил.

Семпло крило на задницата на VW ID.5

Предницата с трите трапецовидни LED светлини в страничните вентилационни отвори прилича на тази на ID.4 GTX – AUTO BILD смята, че във видеото е показан спортният вариант ID.5 GTX. На номера пише ID.5, което е малко необичайно за VW – да използва символите на спортния модел за базовата версия.

Както се очаква за едно Coupé, задната част на покрива е скосена, а на задния капак има семпъл спойлер. Дали ще го видим при серийния модел, все още не се знае. Свързаните с LED-ивица задни светлини изглеждат точно като тези на ID.4, същото важи и за бронята. При прототипа логата на VW отпред и отзад са осветени – това вероятно се дължи на предсерийния статус. Серийният ID.5 вероятно е бъде с нормални, неосветени лога. Нивата на оборудване ще бъдат същите като при ID.4, като заради скосената линия на покрива вместимостта на багажника ще бъде по-малка.

Технически данни и цена на новия електромобил

Разбира се и електромоторите са от ID.4. Съответно VW ID.5 ще се предлага в три степени на мощността – 148, 170 и 204 к.с. Две батерии с капацитет от 52 и 77 кВтч. ще осигуряват пробег от 343 и 522 километра, а Coupé-то ще се придвижва на подобно ниво. Спортният вариант ID.5 GTX ще получи още един електромотор на предната ос и ще разполага с 299 к.с., като задвижването му ще е на четирите колела. В спортния вариант ще бъде монтирана по-голямата батерия с капацитет 77 кВтч., която в ID.4 GTX ще осигурява пробег от 480 километра. Тази стойност би трябвало да е релевантна и за спортния ID.5. Електрическото SUV-Coupé би могло да се появи на пазара още през 2021 г. Цените ще стартират от около 39 000 евро за базовия модел, а GTX ще струва около 53 000 евро.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин