Първи тест на Alpincamper на базата на VW ID.Buzz

2703
2023

Електрическите базови автомобили все още не са широко разпространение сред кемперите. Тук новият VW ID.Buzz би могъл да направи пробив. Тествахме Alpincamper, първият кемпер на базата на  ID.Buzz!

Едно нещо е сигурно: когато спрете някъде с VW ID.Buzz, веднага ще се сдобиете с нови приятели. Всички гледат и се чудят – Volkswagen са си поиграли перфектно със своята икона Bulli. ID.Buzz е чистонов и вече всеки го познава. Доста хитроумно.

Ще стане ли този кемпер нова икона?

Това представлява: Alpincamper, тунинг-специалистите от Бавария, бяха най-бързи. По собствена рецепта те превърнаха модела в модерен ретро карго-вариант.

В момента базовият автомобил се предлага само с батерия с капацитет от 77 кВтч. и дължина от 4,71 метра. По-късно през годината ще се появят и други версии – по-дълги, по-мощни, с по-голям капацитет. Дори и вариант с двойно задвижване.

Отпред могат да седят двама или трима

Това предлага: място за двама, като отпред дори могат да седят и трима души. Няма въртящи се седалки, но затова пък диван, който за секунди става двойно легло. Под него има място за багаж и хладилник.

Отдясно има мини-кухня с мивка, два резервоара за вода и 900 ватов индукционен котлон. Хитроумно решение е високият покрив на Reimo: благодарение на него можете да седите прави, пуска светлина – и проветрява през горещото лято. Като опция Alpincamper предлага 500 ватово отопление.

ID.Buzz има супер-управляемост

Така се управлява: бързо и със супер добра управляемост. Истинско удоволствие е да караш ID.Buzz. Щедрият максимален въртящ момент, мощното ускорение и минималния диаметър на завой – всичко в този свят е различно. VW обещава пробег от 400 километра, като във всекидневието реалистични са 300. С максимална мощност на зареждане от 170 кВт. ще са ви достатъчни 30 минути, за да заредите батерията на 80 процента.

ИЗВОД НА AUTO BILD

Дали и кога бъдещето на кемперите ще стане изцяло електрическо, все още не можем да кажем със сигурност. Но успяхме да изпробваме шикозния VW ID.Buzz. за първи път с него могат да се изминават и големи разстояния.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин