Ето ги фаровете на следващото А5

Audi подгрява публиката преди лансирането на Coupe-версията на А4 и разпространи първите снимки на фаровете на следващото А5

1905
2016

Първите официални снимки вече са разпространени, а датата за премиерата вече е определена – на 2-ри юни 2016 г. Audi ще покаже новото A5 Coupe. Под специални хаштагове в Германия компанията от Инголщат пусна в социалните мрежи тийзъри на модела. В момента текат последните тестове на изпълненията Coupe и Sportback на А5. Визуално промените по спортната версия на А4 ще бъдат съвсем леки. Oт своя стандартен събрат А5 ще вземе по-широката радиаторна решетка. Отзад новост ще бъдат LED-светлините. Линията на предния капак ще минава съвсем малко над калниците. Под ламарините обаче А5 ще бъде изцяло нов и, подобно на А4, ще използва платформата MLB. Благодарение на нея теглото трябва да бъде редуцирано със 100 кг спрямо предшественика.

Следващото RS 5 – вероятно през 2017 г.

За новото А5 са планирани многобройни дизелови и бензинови моторизации, които в по-голямата си част са аналогични на тези при А4. Мощността ще варира от 150 до 272 „коня“. Топверсията S5 ще използва познатия от S4 3-литров бензинов агрегат с 354 „коня“. Нищо чудно да се появи и S5 с 6-цилиндров дизел. Най-късно през 2017-а ще дойде RS 5 – както и RS 4, при него цилиндрите няма да бъдат осем. Под капака ще работи V6 с два турбокомпресора.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин