Първи снимки на комбито на VW ID.7

3110
2023

Седанът ID.7 вече бе представен от VW, а сега хората от Волфсбург показаха и комбито  – то обаче не се казва Variant. Първи снимки!

През 2023 г. VW представи ID.7 като електрически вариант на обновения Passat. Както е подобаващо, не би да липсва и комби вариант на модела. VW ще го покаже през 2024 г., но още отсега ни  дава представа за него със снимките на маскирания ID.7.

Най-важното е, че VW дава ново име на модела. Досега всички комби-модели от Волфсбург се наричаха „Variant“, като само Arteon имаше добавката в името Shooting Brake. Първото електрическо комби на марката ще стартира с името „Tourer“.

До 1714 литра товарен обем в ID.7 Tourer

На външен вид няма много промени в сравнение със седана, затворената предница и скосеното предно стъкло са едни и същи и при двата модела. Коефициентът на аеродинамично съпротивление също е почти идентичен. Естествено във вертикалната задница има повече място за багаж. Когато на борда са петима души, вместимостта на багажника на ID.7 Tourer е 545 литра.Това не е много повече от вместимостта на седана (до 532 литра). Когато обаче сгънете задната седалка, багажникът става по-просторен – ще поберете 1714 литра в ID.7 Tourer.

Както и всички останали електрически модели на VW, комбито на ID.7 е базирано на платформата MEB. От Долна Саксония все още  не дават подробности относно моторизациите и пробега, но се очаква електрическото комби да използва задвижването на седана. Това ще означава задно задвижване, 286 к.с. пикова мощност и максимален въртящ момент от 545 Нм. Пробегът ще бъде малко по-малък от този на седана – заради коефициента на аеродинамично съпротивление. За сравнение: седанът може да измине 621 километра по WLTP.

Засега AUTO BILD може да прави само предположения за цената. В Германия ID.7 стартира от около 113 000 лв., така че цената на комбито може би ще започне от 120 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин