Първи скици на големия SUV на Skoda

Skoda разпространи първите илюстрации на Kodiaq. SUV-ът ще бъде базиран на новия VW Tiguan и от 2017 г. трябва да конкурира Mercedes GLC, BMW X3 и компания

1506
2016

Skoda готви своето „голямо момче”. Чехите разпространиха първите официални рисунки на своя нов SUV, който ще бъде базиран на VW Tiguan. Името на модела е свързано с мечките кодиак, разпространени в Аляска. Дългият 4,7 м кросоувър ще бъде представен официално на автосалона в Париж през есента на 2016 г., а стартът на продажбите е планиран за началото на 2017-а. Серийната версия ще бъде близка до прототипа VisionS (показан в Женева през 2016 г.) – но ще бъде с по-меки линии. Вероятно най-емблематичните елементи като голямата радиаторна решетка или тънките фарове ще влязат без промяна в серийното производство. Работи се и по изпълнения Coupe и RS.

С 5 и 7 места

Kodiaq ще бъде базиран на новата генерация на VW Tiguan и ще използва платформата MQB. Моделът ще бъде предлаган в две дължини и ще предлага пет или седем места. И двете изпълнения ще бъдат по-просторни от аналогичните Tiguan-и. Новият SUV ще бъде автомобил с висок покрив и много място за пътниците на всички седалки, както и в багажния отсек. Със старта на продажбите ще бъдат пуснати три TSI-двигателя – 1,4-литров със 150 к.с. и два 2-литрови със 180 или 220 „коня”. Дизелите ще бъдат 2.0 TDI със 150 или 184 к.с. На по-късен етап ще има и Plug-in хибрид.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин