Първи поглед в седемместния „Vision 7S“ на Skoda

1507
2022

Така семействата ще пътуват в утрешния ден

В края на август 2022 г. Skoda ще представи студия на SUV – Vision 7S. AUTO BILD ще ви покаже вътрешното пространство!

Всичко ли ново при Skoda? Нов шеф, нови автомобили? Да! Клаус Целмер, новият шеф, вече е на работа. А новите автомобили? Ще дойдат. В края на август 2022 г. Skoda ще покаже своя седемместен SUV – като студия Vision 7S – AUTO BILD вече хвърли поглед вътре.

Автомобилът все повече се превръща в зона за релакс – като всекидневната. Затова и в интериора има четири отделни седалки в два реда, а третият ред е от две седалки на облегалките има магнити за смартфоните, поставки за таблети и книги. В централната конзола има букси за включване на хладилник.

Дизайнът „Wraparound“ обгръща пасажерите хармонично

В студията бебешкото столче е поставено върху централния тунел – така бебето винаги ще има контакт с възрастните. Vision 7S показва и новия дизайнерски език на чехите: все още „simply clever“ – затова  гъвкав и с хитроумни идеи.

Дизайнът „Wraparound“, както го нарича Skoda, означава, че вътрешното пространство обгръща пасажерите хармонично. Скоростомерът на водача е интегриран в арматурното табло, големият централен монитор е разположен хоризонтално, но в режим“Relax“ се завърта. Например .

Концепцията на управление на кокпита не е съвсем без бутони

В режим Relax седалките се настройват в удобни позиции, воланът и арматурното табло се прибират и така се създава още повече пространство. –Концепцията на управление на кокпита – това също е типично за Skoda – ще предложи комбинация от физически бутони и превключватели, и дигиталния свят.

Воланът вече не е кръгъл, а изглежда като управление на самолет. Светлинни ефекти дават допълнителна информация, например за нивото на зареждане.

С тази концепция, която ще се появи на пазара през 2026 г. Skoda не иска да се позиционира под другите марки на концерна –  в така наречения „евтин сегмент“. По-скоро чехите искат да тръгнат по собствен път с ново позициониране. Преди това на пазара ще се появят електрическият Karoq (2024) и фейслифтът на Enyaq (2025) – новият шеф има големи планове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин