Първи оглед на Mercedes-AMG C 63 S Cabrio

Mercedes-AMG допълва C-клас и в Ню Йорк представя C 63 S Cabrio. AUTO BILD за пръв път седна във V8 кабриолета с мощност 510 к.с!

2803
2016

Mercedes-AMG допълва C-клас и в Ню Йорк представя C 63 S Cabrio. AUTO BILD за пръв път седна във V8 кабриолета с мощност 510 к.с!

Сега семейството на С-клас най-сетне е пълно: на New York Auto Show 2016 Mercedes-AMG представи C 63 Cabrio като последния липсващ вариант на С-клас. AUTO BILD за пръв път седна в мощния кабриолет.

Сърцето на C 63 S Cabrio е разположено отпред, има 8 цилиндъра, два турбокомпресора, а името му е М117. И ако при V8-Biturbo в C 63 Coupe (без S) мощността му е 476 к.с., то благодарение на серийната изпускателна система с клапи мощността на C 63 S е 510 к.с. По желание моделът се предлага и в Performance-вариант, при който звукът а ауспуха може да се настройва с натискане на бутон. Но динамичните характеристики подлагат на голямо изпитания фризурите на пътниците – поне докато се шофира с отворен покрив.

Визията: самоуверена, но не и агресивна

Изненадващо е колко успешно Mercedes са успели да адаптират текстилния гюрук към каросерията на елегантния модел с две врати. Размерите на C 63 S Cabrio са идентични с тези на купето.  С-клас за хубаво време от Афалтербах изглежда хармонично, отпред е по-широко с 64, а отзад с 66 милиметра. Не липсват и типичните AMG спойлери и прагове, както и дискретният, но предупреждаващ надпис V8 Biturbo на калника – самоуверено, но не и агресивно.

Ненатрапчивият спортен дух е характерен и за интериора: Performance седалките осигуряват образцова странична опора, но комфортните тапицерии изобщо не допускат съмнения в пригодността им за дълги пътувания. Фините шевове на седалките правя впечатление на висококачествени и изглеждат страхотно-

Километражът е разграфен до 320 км/ч

Фактът, че при нужда C 63 S Cabrio мое светкавично да се превърне от автомобил за дълги пътувания в агресивен звяр се доказва от разграфеният до 320 км/ч километраж. Спортната визия се допълва от карбоновия детайл на средната конзола. Нямаме забележки и към позицията на седене. При ръст до 1,95 м главите на водача и пътника до него не са прекалено близо до рамката на предното стъкло. А когато свалите страничните прозорци и покривът се скрие под красивия капак зад задната седалка, разкошният V8 може да разгърне чудесното си боботене.

Петер Р. Фишер

Извод

Няма нищо чудно във факта, Mercedes остави представянето на C 63 Cabrio за финала. В открития С V8 ще изпъква най-добре и ще въодушевява сетивата. А C 63 Coupé отдавна доказа, че техниката е добра. Остава само въпросът за цената. Нашата прогноза: 190 000 лева.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин