Първи досег с комбито на новия i30

Hyundai i30 комби ще бъде с 10 см по-дълъг и ще използва същите двигатели като версията с пет врати. Очакваме го на пазара през юли 2017 г.

2202
2017

Hyundai пусна новото поколение на i30. От януари т.г. модификацията хечбек с пет врати е на пазара, а в средата на 2017-а очакваме и комбито. AUTO BILD успя да се докосне до модела преди официалната му премиера на автосалона в Женева!

В сравнение с предшественика, при който извивките и линиите на задницата изразяваха странен микс от стилове, новият i30 комби изглежда значително „по-сдържан“. Страничната част със спускаща се линия покрива и обградено с хромирана лайстна задно стъкло напомня на С-клас Т-модел. Като цяло корейците доста са „поуспокоили“ дизайна на своето комби. При запазване на междуосието „товарачът“ е удължен с 10 см до 4,59 м.

В сравнение с предшественика си i30 е удължен с 10 см до 4,59 м. Междуосието остава без промяна.

Максимален обем на багажника – 1650 л

Обемът на товарния отсек е между 602 и 1650 л. Типично за класа, облегалката на задната седалка се сгъва в съотношение 2:1 – но за съжаление не се образува напълно равен под, остава леко „стъпало“. Корейците са си „спестили“ и механизъм за сгъване на седалката директно от багажника. За сметка на това задният капак се отваря толкова високо, че дори и дългучите няма да се удрят в него. При нужда, можете да получите ток от 12-волтов извод. Под товарния под има малки ниши за по-дребни предмети.

Облегалката на задната седалка се сгъва в съотношение 2:1 – но за съжаление не се образува напълно равен под.

Мотори като при хечбека

I30 комби ще използва същите задвижващи агрегати като модификацията с пет врати: а именно – три бензинови с мощност от 100 до 140 к.с. и три дизелови (95-133 к.с.). Моделът ще бъде произвеждан от април т.г. в Чехия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин