Първи впечатления: Toyota GT86

Фейслифтът на Toyota GT86 предлага новия режим на движение Track, с който с лекота ще "закарате" спортното Сoupé в граничната зона.


24
ян.
2017

Така погледнато сякаш от Toyota са направили някои дреболии. Но пък при тях личи чувство. Всъщност спортното Сoupé не се и нуждае от повече. По природа GT86 е автентична машина за шофиране с отличен контакт между водач и пътна настилка. За последното още повече ще допринесе и фината шлифовка на ESP. Така GT ще се управлява още по-прецизно и бързо в завоите. Благодарение на другите мерки като по-здрава каросерия ще има и по-добра обратна връзка. Много по-важни са промени по системата за контрол на стабилността. Новият режим на движение Track позволява на GT86 контролирани дрифтове. AUTO BILD изпробва новия режим на сняг и лед във Финландия.

Характеристиката на двигателя, задното задвижване и специалното разпределение на тежестта улесняват ситуация с ориентирането на GT86 в посока удоволствие от шофирането. 4-цилиндровият боксерен двигател на GT е разположен ниско долу Директно зад него, монтирана надлъжно, е разположена 6-степенна трансмисия (опционално 6-степенна автоматична предавателна кутия). Задвижването естествено е задно! Така върху задвижващите колела няма голяма тежест. На прекалено буксуване на външното за завоя колело пречи механичен блокаж на диференциала (Торсен вариант).

Мощността на атмосферния агрегат се дозира особено фино, а GT танцува превъзходно със задницата си. Системата за контрол на стабилността обаче освен, че позволява доста странни ъгли на завиване, балансира танцуващата задница. С минимални корекции на волана и десния педал Toyota извършва сигурни и превъзходни дрифтове.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин