Първи впечатления: Renault Talisman TCe 200

Renault изпраща Talisman в битката за средния клас - с отличен бензинов агрегат, щедро място и уютна атмосфера

0911
2016

С Talisman Renault стартира производството на изцяло нов автомобил от средния клас, заменяйки досегашните модели Laguna и Latitude. В сравнение с двата седана Talisman определено е по-висококачествен и изглежда по-динамично. Новият дизайнерски език, който отива превъзходно на Espace (чиято техника използва Talisman), подхожда чудесно и на дългата 4848 мм лимузина от среден клас. На живо Talisman изглежда още по-внушителен и по-елегантен, но „французинът“ ще ви грабне и с отличния си комфорт и модерна техника (асистент за запазване на пътната лента, за мъртвата зона, за автоматично паркиране и адаптивен темпомат). Освен това тестовият автомобил бе оборудван и със системата за четири завиващи колела 4Control, която помагаше на Talisman не само за по-малък диаметър на завой, а и за по-голяма пъргавост при движение с висока скорост.

„Французинът“ демонстрира безупречност на тема комфорт

Автомобилът бе оборудван с адаптивни амортисьори, климатизирани кожени седалки с функция масаж, двузонова автоматична климатична инсталация и аудиосистема Bose с 13 високоговорителя, която даваше страхотен саунд в отлично шумоизолираната френска кола. Седалките са създадени за дълъг път – с отлична тапицерия и странична опора, като цяло има много място за пасажерите, а и багажникът блести с вместимостта си – 608 литра. Интериорът е модерен, а материалите и тяхната изработка – висококачествени. С помощта на системата на Renault Multi Sense водачът може да избира между пет различни режима на движение: „Neutral“, „Eco“, „Comfort“, „Sport“ и „Individual“. В зависимост от режима се регулират настройката на окачването, характеристиките на мотора, управлението и трансмисията.

Пъргав и бързо ускоряващ бензинов агрегат

Ако искате да разполагате с гарантирано удоволствие от шофирането, то трябва да изберете моторизацията TCe 200 EDC. Разполагащият с 200 к.с. бензинов 1,6-литров турбомотор има максимален въртящ момент от 260 Нм при 2500 об/мин. Приятна изненада е фактът, че дори и най-лекото натискане на педала на газта мобилизира изключителна тяга – затова бъдете внимателни, ако имате тежък десен крак. 7-степенната автоматична трансмисия с два съединителя превключва бързо и прецизно и си партнира превъзходно с пъргавия мотор. Спринтът до 100 км/ч се взема за 7,6 секунди, а максималната скорост е 237 км/ч.

 

ИЗВОДfile_001 file_003 file_004

Новият Talisman определено ще се окаже късметлийски за Renault, привличайки нови клиенти. Автомобилът е с динамична визия, предлага много място и великолепен комфорт, блести с мощен и икономичен бензинов мотор. Има още нещо, което не е за пренебрегване: „французинът“ излъчва самоувереност и определено ще се гордеете, когато го паркирате пред дома си.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин