Първи впечатления от Mercedes GLB


15
апр.
2019

Mercedes GLB ще се появи в края на 2019 и се позиционира между GLA и GLC. AUTO BILD разгледа близката до серийната версия студия

Mercedes ще покаже на автомобилния салон в Шанхай (16-ти до 25-ти април)  Concept GLB. За да не се налага обаче журналистите да пътуват чак до Китай, за да видят студията, SUV -ът бе показан преди това в тесен кръг. Ето най-важните данни и впечатления от модела:

По отношение на дизайна GLB прилича на умален GLS. Това се отнася най-вече за профила. Къси надвеси на каросерията, малко ръбове и извивки – това е в унисон с актуалната философия по отношение на дизайна на Mercedes. Предпазните кори на дъното на автомобила, черните елементи по калниците и внушителните гуми подчертават офроуд-характера на Mercedes GLB. 

С изключение на дървените апликации и кожената тапицерия по арматурното табло, интериорът на модела от Щутгарт е близък до серийния си вид.

Кокпитът с инфотейнмънт системата MBUX наподобява силно на този на B-клас, като единствено дръжките на вратите са различни.

Двойното задвижване е с три режима на движение.

GLB се позиционира между GLA и GLC. Той е базиран на A-клас с по-дълго междуосие и по-голяма следа, но прави впечатление на значително по-голям и по-внушителен от компактния автомобил.

С опционалния трети ред седалки багажникът изглежда малък, но можете да го натоварите удобно заради ниския товарен ръб.

Mercedes GLB ще се появи на европейския пазар в края на 2019 г. За базовата версия на модела от Mercedes вероятно ще искат от 75 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Audi S4 Avant: спортист като Брус Лий

2
мар.
2016

Като S4 комбито на Audi е всичко друго, но не и скучен „товарач“. AUTO BILD ще ви разкрие защо този практичен „снаряд“ ще се хареса не само на почитателите на „четирите ринга“

Card image cap
Upsizing за Mitsubishi Outlander PHEV

20
февр.
2018

На изложението в Женева Mitsubishi Motors Corporation ще представи обновена версия на своя SUV със зареждане от контакта

Card image cap
Jeep Grand Cherokee Trackhawk

10
апр.
2017

На външен вид изглежда почти същият, но разликата е в 250-те конски сили повече: с Jeep Grand Cherokee Trackhawk американците надцакват версията SRT и с 6,2-литров V8 и 717 к.с. изпращат модела на автосалона в Ню Йорк!

Card image cap
Chevrolet Camaro ZL1: напук на Downsizing-а

28
мар.
2016

С компресорен V8-двигател и 649 к.с. Chevrolet създава „мачовската“ версия ZL1 на Camaro

Card image cap

В последния брой:

Архив >