Първи впечатления от Mercedes GLB


15
апр.
2019

Mercedes GLB ще се появи в края на 2019 и се позиционира между GLA и GLC. AUTO BILD разгледа близката до серийната версия студия

Mercedes ще покаже на автомобилния салон в Шанхай (16-ти до 25-ти април)  Concept GLB. За да не се налага обаче журналистите да пътуват чак до Китай, за да видят студията, SUV -ът бе показан преди това в тесен кръг. Ето най-важните данни и впечатления от модела:

По отношение на дизайна GLB прилича на умален GLS. Това се отнася най-вече за профила. Къси надвеси на каросерията, малко ръбове и извивки – това е в унисон с актуалната философия по отношение на дизайна на Mercedes. Предпазните кори на дъното на автомобила, черните елементи по калниците и внушителните гуми подчертават офроуд-характера на Mercedes GLB. 

С изключение на дървените апликации и кожената тапицерия по арматурното табло, интериорът на модела от Щутгарт е близък до серийния си вид.

Кокпитът с инфотейнмънт системата MBUX наподобява силно на този на B-клас, като единствено дръжките на вратите са различни.

Двойното задвижване е с три режима на движение.

GLB се позиционира между GLA и GLC. Той е базиран на A-клас с по-дълго междуосие и по-голяма следа, но прави впечатление на значително по-голям и по-внушителен от компактния автомобил.

С опционалния трети ред седалки багажникът изглежда малък, но можете да го натоварите удобно заради ниския товарен ръб.

Mercedes GLB ще се появи на европейския пазар в края на 2019 г. За базовата версия на модела от Mercedes вероятно ще искат от 75 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Alpine се завръща

16
февр.
2016

На изложението в Женева ще дебютира Alpine Vision. Шоуавтомобилът ще отговаря на 80 процента на серийната версия

Card image cap
Тук се прави SUV-ът на Alfa Stelvio

14
сеп.
2016

Alfa Romeo дава газ: първият SUV от Торино вече слиза от конвейера - от 2017 г. Stelvio ще конкурира BMW!

Card image cap
Ford F-150 Raptor Supercrew: голям, но спортен

11
ян.
2016

В Детройт Ford ще покаже F-150 Raptor в спортен вариант – сега и като Supercrew с четири врати. Под капака работи 3,5-литров V6

Card image cap

В последния брой:

Архив >