Първи впечатления от Mercedes GLB


15
апр.
2019

Mercedes GLB ще се появи в края на 2019 и се позиционира между GLA и GLC. AUTO BILD разгледа близката до серийната версия студия

Mercedes ще покаже на автомобилния салон в Шанхай (16-ти до 25-ти април)  Concept GLB. За да не се налага обаче журналистите да пътуват чак до Китай, за да видят студията, SUV -ът бе показан преди това в тесен кръг. Ето най-важните данни и впечатления от модела:

По отношение на дизайна GLB прилича на умален GLS. Това се отнася най-вече за профила. Къси надвеси на каросерията, малко ръбове и извивки – това е в унисон с актуалната философия по отношение на дизайна на Mercedes. Предпазните кори на дъното на автомобила, черните елементи по калниците и внушителните гуми подчертават офроуд-характера на Mercedes GLB. 

С изключение на дървените апликации и кожената тапицерия по арматурното табло, интериорът на модела от Щутгарт е близък до серийния си вид.

Кокпитът с инфотейнмънт системата MBUX наподобява силно на този на B-клас, като единствено дръжките на вратите са различни.

Двойното задвижване е с три режима на движение.

GLB се позиционира между GLA и GLC. Той е базиран на A-клас с по-дълго междуосие и по-голяма следа, но прави впечатление на значително по-голям и по-внушителен от компактния автомобил.

С опционалния трети ред седалки багажникът изглежда малък, но можете да го натоварите удобно заради ниския товарен ръб.

Mercedes GLB ще се появи на европейския пазар в края на 2019 г. За базовата версия на модела от Mercedes вероятно ще искат от 75 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >