Първи впечатления от фейслифта на Renault Captur

С Renault Captur преди четири години французите пуснаха на пазара точния автомобил в точното време. Сега бестселърът получи освежаване


23
дек.
2017

Captur комбинира компактен формат с висока позиция на седене с красива визия и практичен талант – това се оказа печелившата комбинация на Renault. Междувременно почти всеки производител включи в портфолиото си такъв модел – време за промяна, която при французите се изразява в още симпатична външност.
Принципно стремежът да направи впечатление е умишлено заложен в гените на Captur. Сега предницата на модела е по-наточена и издава заемки от по-големите SUV-братя Kadjar и Koleos. За по-впечатляващия външен вид освен променената предница с LED светлини се грижат и видимите предна и задна предпазни кори за пода на автомобила. Captur прави щастливи всички клиенти, които притежават смелост към ярките цветове. Автомобилът на Renault най-често може да бъде видян в изпълнение от два цвята – тази стилна визия ще продължи да го отличава в градската джунгла и за в бъдеще, тъй като за фейслифта на Captur се предлагат 35 различни цветови комбинации.
Цветните акценти продължават и в интериора, където обръщаме внимание на подобреното качество на материалите и по-добрата странична опора на седалките, както и на удобния нов волан с кожена тапицерия. Разбира се подобрение има и при комфорта: Captur може да бъде индивидуализиран с екстри като камера за заден ход, стъклен панорамен покрив, асистент за мъртвата точка и за паркиране и др. за добрия звук в купето се грижи аудиосистемата Bose.

Предлаганото място е повече от добро за автомобил с дължина от  4,12 метра, като тук похвала заслужават регулиращата се с 16 сантиметра задна седалка и двойният товарен под, които увеличават вместимостта на багажника от 377 на 455 литра.

За задвижването на тестовия автомобил отговаряше 1,2-литров бензинов турбомотор със 120 к.с. 4-цилиндровият двигател бе комбиниран с 6-степенна автоматична трансмисия с два съединителя, а французите остават верни на предно задвижване на малкия си SUV. В града автомобилът е маневрен и с добра управляемост, а по междуградски пътища остави у нас доста зряло впечатление. Настройката на окачването на Captur е подчертано комфортна и неравностите на пътя биват умело поглъщани.

Базовата цена на Renault Captur е 28 790 лв.
Технически данни

Renault Captur Energy TCe 120 к.с. BVA6 EDC

4-цил. турбо, отпр. напр. • работен обем 1197 cм3 • мощност 88 кВт. (120 к.с.)/5500 об/мин •  максимален въртящ момент 205 Нм при 2000 об/мин •  предно задвижване/6-степ. автоматична трансмисия • максимална скорост 192 км/ч • 0–100 км/ч за 10,6 сек • Д/Ш/В 4122/1778/1566 мм • междуосие 2606 • обем на багажника 455 – 1235 л • собствено тегло 1220 кг • разход на гориво 5,5 л А 95 Н/100 км • CO2 125 г/ км • цена от 39 390 лв.

 

ИЗВОД

С фейслифта Captur е станал още по-стилен и симпатичен. Малкият френски SUV притежава пъргаво задвижване, като продължава да ни изненадва с практичните си таланти.

По-стилен, по-красив, но за щастие без промяна в практичността: обновеният Renault Captur

Captur ускорява пъргаво и бързо, максималният му въртящ момент е 205 Нм, а максималната скорост 192 км/ч.

Прегледен и функционален интериор със симпатични цветни акценти

Ако сгънете изцяло задните седалки, ще разполагате с 1235 литра.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин