Първи впечатления: новото Suzuki Swift

2103
2017

След седем години Suzuki пуска ново поколение на бестселъра си Swift: моделът е станал малко по-заоблен и е базиран на нова платформа, използвана и от Baleno. Теглото на мъника е намалено със 120 кг – сега Swift тежи 840 кг. От Suzuki са запазили някои елементи като скосения покрив и екстремно късите надвеси на каросерията.  Новият Swift е по-къс с 1 см (3,84 метра), по-нисък с 3 см (1,48 метра) и по-широк с 4 см (1,73 метра) от своя предшественик, като междуосието му е удължено с 2 см. Като цяло малкият автомобил има по-примерна визия в сравнение с досега.

Кокпитът на Suzuki Swift е редуциран и оборудван с нови вентилационни дюзи и монитор в средата. Леко увеличеното междуосие се отразява добре на пространството на задната седалка. Вместимостта на багажника на малкия „японец“ е 256 литра.

Досега Swift се предлагаше само с атмосферни двигатели. С новото поколение това се променя: вече се предлага и 3-цилиндров турбомотор със 111 к.с. 1-литровият агрегат е с максимален въртящ момент от 170 Нм и ускорява за 10,6 секунди до 100 км/ч. Максималното му темпо е 195 км/ч. Той може да бъде комбиниран с 5-степенна механична или 6-степенна автоматична трансмисия. Освен това Suzuki предлага и версия мек хибрид.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин