Първият SUV на Ferrari се казва Purosangue и ще се появи през 2021 г.


26
дек.
2020

Ferrari ще пусне през 2021 г. своя първи SUV – Purosangue ще бъде най-бързият модел в своя клас. AUTO BILD ще ви даде информация!

Ще се появи ли наистина? Или по-скоро не. Слуховете за SUV на  Ferrari съществуват от години. Междувременно е сигурно: SUV-ът на  Ferrari ще се появи и вече си има име. Така нареченият „FUV“ (Ferrari Utility Vehicle) се нарича Purosangue (чистокръвен кон) и ще бъде най-бързия автомобил в класа. AUTO BILD ще ви даде информация за историческия за Ferrari модел!

Lamborghini си има своя Urus, Bentley – Bentayga, Rolls-Royce  – Cullinan, Aston Martin отскоро и DBX, а Porsche – Cayenne. Пазарът на луксозни SUV-ове изживява своя бум. След успеха на конкуренцията, Ferrari също прави стъпка в посока SUV. Най-добрият пример е марката Lamborghini, която за производството на своя SUV Urus дори разшири завода в Сант’Агата Болонезе и през 2019 г. почти удвои продажбите на Urus с 5000 бройки.

Purosangue mit neuem V6-Turbo

Както изглежда към момента, Purosangue ще замени при Ferrari серията GTC4-Lusso. Първите, сериозно маскирани прототипи, вече се движат в Маранело. Това, което знаем до този момент: първият SUV на Ferrari ще има четири врати, но няма пречещи средно колони на покрива. Purosangue ще бъде задвижван от изцяло новоразработен V6-турбо бензинов мотор, който ще бъде предлаган опционално и като хибрид. Възможно е системната мощност да бъде над 700 к.с.  PS Малко вероятно е Purosangue да бъде оборудван с V8 или V12 двигател, но към настоящия момент това не е напълно изключено.  Освен това SUV е базиран на новата платформа за предно разположени двигатели, която в бъдеще ще бъде използвана и за други модели. По отношение на външния вид, Purosangue вероятно ще се ориентира към Maserati Levante, като линията на покрива ще е силно скосена назад.

FUV ще се появи през 2021 г.

Във вътрешното пространство SUV-ът ще предлага всякакви луксозни екстри, като ще заложи на архитектурата на кокпита, позната ни от Roma и SF90 Stradale. Първоначално Purosangue трябваше да се появи на пазара още през 2020 г. на цена от 600 000 лв., но новият шеф на Ferrari Луис Кери Камилери отложи пазарния старт за 2021 г, за да може да направи модела перфектен.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >