Първият SUV на Aston Martin дебютира догодина


30
дек.
2018

Вероятно Aston Martin ще представи първия SUV в историята си още през 2019. Въпреки маскировката се вижда, че новият модел, който ще се казва DBX, носи типичните за марката тесни фарове и характерна радиаторна решетка. Британците обещават SUV-ът да направи шофирането по-практично, по-екологично и по-удобно за семейството. С DBX Aston Martin ще се бори с конкуренцията в лицето на Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Rolls-Royce Cullinan и бъдещия Ferrari-SUV Purosangue.

По данни на Wales Online каталог за цветовете на DBX изобщо няма да има – клиентите ще могат да получат какъвто пожелаят. Същият сайт разкрива още, че цената на модела ще бъде между 380 и 510 хил. лева. За SUV-a англичаните ще построят втори завод във Великобритания, който трябва да започне работа през 2020. И тъй като DBX ще използва същата платформа като бъдещите електромобили Lagonda, вероятно ще има и версия на ток. До излизането й обаче за задвижването ще се грижат V12 на Aston Martin (с до 571 к.с.) или 4-литровият V8 Biturbo на Mercedes-AMG.

Още по темата

Card image cap
Нов SUV от Cadillac

4
февр.
2016

Ново име, нова техника: компактен SUV

Card image cap
Като в холивудска продукция: влак отнася лимузина (ВИДЕО)

8
авг.
2017

За щастие инцидентът се разминава без пострадали

Card image cap
Автомобили мечта за четирима

5
юли
2016

Това Coupé-тата с четири врати са скучни? Забравете! Новите Coupé-та на Mercedes, Audi, BMW и VW залагат на спорт и дизайн. Те се целят право в сърцето!

Card image cap

В последния брой:

Архив >