Първият хибрид на Jeep: с дрон за навигатор


20
апр.
2017

В Шанхай Jeep представи концептуален 7-местен SUV с хибридно задвижване, предназначен за местния пазар. Машината е съвместна разработка на Fiat Chrysler и Guangzhou Auto, китайския партньор на FCA в джойнът-венчъра. Yuntu ще предлага възможност за безжично зареждане, но към момента производителят не разкрива повече подробности около задвижването – ние обаче очакваме двигателят с вътрешно горене да бъде 3,6-литровият бензинов Pentastar V6.

По всяка вероятност модификацията за серийно производство няма да бъде толкова революционна и при нея няма да видим нито „капитанските“ кресла на втория ред, нито прозорците без рамки, нито „самоубийствените“ врати. Jeep обещава биометрична система за сигурност, както и автопилот, работещ при движение извън пътя с помощта на дрон, който „сканира“ маршрута.

В интериора на превъзхощдащия по размери Grand Cherokee модел са разположени цели 11 (!) тъчскрийна – така че пътниците отзад спокойно да „разцъкват“ по време на пътуването. Със светлокафяво дърво са решени не само централната конзола, но също воланът и панелите на вратите. Очаква се Yuntu да бъде пуснат на пазара догодина.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин