Първият хибрид на Jeep: с дрон за навигатор


20
апр.
2017

В Шанхай Jeep представи концептуален 7-местен SUV с хибридно задвижване, предназначен за местния пазар. Машината е съвместна разработка на Fiat Chrysler и Guangzhou Auto, китайския партньор на FCA в джойнът-венчъра. Yuntu ще предлага възможност за безжично зареждане, но към момента производителят не разкрива повече подробности около задвижването – ние обаче очакваме двигателят с вътрешно горене да бъде 3,6-литровият бензинов Pentastar V6.

По всяка вероятност модификацията за серийно производство няма да бъде толкова революционна и при нея няма да видим нито „капитанските“ кресла на втория ред, нито прозорците без рамки, нито „самоубийствените“ врати. Jeep обещава биометрична система за сигурност, както и автопилот, работещ при движение извън пътя с помощта на дрон, който „сканира“ маршрута.

В интериора на превъзхощдащия по размери Grand Cherokee модел са разположени цели 11 (!) тъчскрийна – така че пътниците отзад спокойно да „разцъкват“ по време на пътуването. Със светлокафяво дърво са решени не само централната конзола, но също воланът и панелите на вратите. Очаква се Yuntu да бъде пуснат на пазара догодина.

Още по темата

Card image cap
Тази кола чупи всички рекорди

10
мар.
2017

Китайската фирма Techrules показа на автосалона в Женева готовия за серийно производство модел Ren. Неговото оборудване включва до 6 мотора и визия а ла изтребител

Card image cap
Японският Rolls-Royce

30
окт.
2017

След цели двадесет години се появи новото поколение на лимузината Century

Card image cap

В последния брой:

Архив >