/ Първият хибрид на Dacia ще струва минимум 50 490 лв.

Първият хибрид на Dacia ще струва минимум 50 490 лв.

Jogger HYBRID 140, първият хибрид на Dacia, се очаква в дилърската мрежа от март 2023 г., а поръчки започват да се приемат от януари 2023 г. Произвеждан в завода в Миовени, Румъния с помощта на експертизата на Renault Group, Jogger е първият модел на Dacia с хибридна технология и следователно допринася за електрифицирането на гамата на марката.

На цена от 50 490 лв. Jogger е най-достъпният хибриден 7-местен автомобил на българския пазар. Нов шистовосив цвят ще бъде представен при лансирането, допълвайки наличните 6 екстериорни цвята.

Jogger HYBRID 140 ще се хареса на семейства и клиенти, които търсят просторен мултифункционален автомобил, подходящ както за градския живот, така и за дейности на открито. Jogger разполага с технология, която повишава удоволствието от шофирането и осигурява отличен комфорт на борда на разумна цена.

Jogger HYBRID 140 е създаден и за клиенти, търсещи предимствата на шофирането на електрически автомобил – тишина, липса на вибрации, изцяло електрическо стартиране на двигателя и незабавен въртящ момент за мощно ускорение.

Новата хибридна версия разполага с всички предимства на Jogger без никакви компромиси – без загуба на товарно пространство и със същия просторен интериор. Доказателство за мултифункционалния характер на Dacia Jogger е фактът, че интегрирането на батерията за хибридната система е планирано от самото начало. Тя е монтирана под пода на автомобила в отделението за резервно колело, където се поставя и LPG-бутилката за версият ECO-G 100.

Jogger HYBRID 140 разполага с автоматична скоростна кутия с „B режим“, който увеличава регенеративното спиране. Използването на този режим позволява повишена рекуперация на енергия, като същевременно повишава комфорта при шофиране в градски райони. Водачът може да намали използването на спирачния педал, което прави пътуването удобно както за него, така и за всички пътници.

Jogger HYBRID 140 разполага със специален 7-инчов инструментален панел с избор от 7 различни изгледа и съществена информация като ниво на заряд на тяговата батерия, оставащ пробег и енергиен поток. И за по-голям комфорт, в стандартното оборудване на Jogger HYBRID 140 са включени електрическа ръчна спирачка, както и висока конзола със затворено място за съхранение и подлакътник.

Jogger бележи пристигането на хибридните версии в гамата на Dacia и предлага системна мощност от 140 к.с., както и най-ниските нива на разход на гориво и CO2 емисии. Моделът използва технология, която е доказала своята ефективност и е станала широко призната в Renault Group, с четирицилиндров 1,6-литров бензинов двигател, осигуряващ 90 к.с., два електрически двигателя (електродвигател с 50 к.с. и стартер-генератор под високо напрежение) и автоматична скоростна кутия с четири предавки, свързани с двигателя с вътрешно горене и две предавки, свързани с електрическия мотор. Липсата на съединител в автомобила позволява на Dacia да интегрира тази комбинирана технология.

Регенеративното спиране, съчетано с високите нива на рекуперация на енергията на батерията с капацитет 1,2 кВтч (230 V) и ефективността на автоматичната трансмисия, позволяват:

изцяло електрическо задвижване за 80% от градските пътувания;
до 40% по-висока икономия на гориво в сравнение с двигател с вътрешно горене в градски цикъл.
Винаги електрическото потегляне и автоматичната скоростна кутия правят Jogger удобен и лесен за шофиране, подобрявайки както удоволствието от шофирането, така и енергийната ефективност. Батерията се презарежда при спиране или намаляване на скоростта, създавайки наистина неограничено хибридно изживяване. Jogger HYBRID 140 има пробег от над 900 км (по цикъл WLTP).

Срокът на гаранция на батерията на Jogger HYBRID 140 е 8 години или 160 000 км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин