Първият електромобил на Subaru идва през 2021 г.

С хибриди, планирани за 2018, Subaru е сред последните производители, които „електрифицират“ моделите си. Първият модел на ток на японците ще се появи през 2021


28
юни
2017

Subaru ще лансира електромобил в началото на следващото десетилетие, след като направи първите стъпки към електрическото задвижване с хибриди през 2018. Subaru EV е планирано за 2021 и ще използва новата глобална платформа на марката. За да спестят разходи за разработка, японците ще пуснат първия си електромобил на база, която ще има и конвенционален автомобил. Компанията си поставя за цел да пуска нов модел всяка година до 2020 с фокус върху SUV-овете.

Проектът за електромобил е все още в зародиш и затова към момента няма никаква информация за техническите спецификации. В момента инженерите обмислят как да разположат възможно най-сигурно батериите от гледна точка на сигурността. Хибридни версии на съществуващи модели на марката ще се появят до края на 2018 – като двигателят с вътрешно горене ще остане верен на боксерната технология. Subaru ще направи и нов турбомотор с намален работен обем за 2019 г.

Още по темата

Card image cap
Да загубиш колата си на паркинг… за 6 месеца!

6
ян.
2017

Шотландец взима на заем BMW-то на свой приятел, забравя къде го е паркирал и го намира след половин година.

Card image cap

В последния брой:

Архив >