Първият електромобил на Subaru идва през 2021 г.

С хибриди, планирани за 2018, Subaru е сред последните производители, които „електрифицират“ моделите си. Първият модел на ток на японците ще се появи през 2021


28
юни
2017

Subaru ще лансира електромобил в началото на следващото десетилетие, след като направи първите стъпки към електрическото задвижване с хибриди през 2018. Subaru EV е планирано за 2021 и ще използва новата глобална платформа на марката. За да спестят разходи за разработка, японците ще пуснат първия си електромобил на база, която ще има и конвенционален автомобил. Компанията си поставя за цел да пуска нов модел всяка година до 2020 с фокус върху SUV-овете.

Проектът за електромобил е все още в зародиш и затова към момента няма никаква информация за техническите спецификации. В момента инженерите обмислят как да разположат възможно най-сигурно батериите от гледна точка на сигурността. Хибридни версии на съществуващи модели на марката ще се появят до края на 2018 – като двигателят с вътрешно горене ще остане верен на боксерната технология. Subaru ще направи и нов турбомотор с намален работен обем за 2019 г.

Още по темата

Card image cap
Изтекоха снимки от фейслифта на BRZ

22
мар.
2016

Subaru BRZ получава фейслифт. Така компактният спортист тръгва по следите на аналога си Toyota GT 86

Card image cap
Jaguar освежи най-хищната си котка

10
ян.
2017

F-Тype получава променен външен вид и модерни технологии

Card image cap
Ярки звезди в Ню Йорк

23
мар.
2016

Nissan GT-R Facelift, Subaru Impreza, Ford Mustang Shelby GT-H, фейслифт наToyota GT86, Audi R8 Spyder – това са акцентите на NYIAS 2016!

Card image cap

В последния брой:

Архив >