Първа снимка на SUV-a на Seat?

В Женева Seat ще представи SUV-a Tecta. В Интернет циркулира изображение, което вероятно разкрива визията на новия модел

0202
2016

Дали това не е първата снимка на Seat Tecta? На сайта autoalgerie.com беше публикувана фотография, която най-вероятно представя новия SUV на Seat. Вероятно компютърно анимираното изображение е част от графиката на инфотейнмънт системата на колата. Твърде вероятно е то да представя дизайна на серийния Tecta, който ще бъде представен на изложението в Женева (3-13 март).

Със SUV-а испанската марка, която дълго време беше проблемното дете в концерна VW, трябва да утвърди позициите си и да продължи ръста в продажбите си. Миналата Seat представи прототипа 20V20, който се явява предвестник на модела за масово производство.

От надежден източник AUTO BILD научи, че компактният офроудър ще носи името Tecta. Визията му ще бъде ориентирана към компактния Leon, благодарение на който Seat генерира около 50 процента от оборота си. Характерна черта е минаващата по цялата дължина на каросерията т.нар. линия Tornado. Техниката на дългия 4,35 м модел, разбира се, идва от общата платформа на Volkswagen. SUV-ът ще бъде позициониран „половин клас” под Tiguan и ще атакува преди всичко отличника по реализации Nissan Qashqai.

Прототипът 20V20, представен миналата година.

Прототипът 20V20, представен миналата година.

Още при старта на продажбите през лятото колата ще дебютира с всички познати 4-цилиндрови агрегати от гамата на VW. Базовата версия ще бъде задвижвана от 1,2-литров мотор със 110 к.с. За 4х4 и трансмисия с два съединителя клиентите ще трябва да доплащат – но не и при топмодификациите с 200 к.с. (бензин) и 190 к.с. (дизел). По-късно се очаква и версия Cupra с мощност около 250 к.с. Както и при Leon, като опция ще има LED-фарове.

Както своята „сестра” Skoda Kodiak (от есента на 2016 г.), и Tecta ще бъде произвеждана в Квасини (Чехия). Очаква се „испанецът” да струва около 40 000 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин