Първа снимка на Aston Martin DB11

Ето как ще изглежда новият Aston Martin DB11. Първата фотография на новия британския суперспортист с V12-мотор се появи още преди официалната премиера

1702
2016

В Мрежата се появи първата фотография на новия Aston Martin DB11. Вероятно бързо разпространената снимка е качена за първи път от потребител RudyB001 в Twitter. На нея се вижда предната част по време на презентация в Лондон. Табелките с детайлите по отношение на оборудването ни карат да мислим, че става въпрос за събитие с участието на дилъри. DB11 има по-голяма радиаторна решетка от предшественика, а като цяло дизайнът е повлиян от прототипите DB10 и DBX. Външните огледала също „цитират“ колата на Джеймс Бонд от филма „Спектър“. Фаровете обаче са по-големи, а предният капак е по-ръбест. Официалната премиера е предвидена за салона в Женева (3-13 март).

https://youtu.be/slg6L4gm1aQ

Най-важната новост при DB11 ще бъде двигателят. Добрият стар атмосферен 5,9-литров V12 ще бъде изпратен в пенсия и на негово място ще дойде 5,2-литров V12 Biturbo. Новият агрегат не е разработка на AMG, както се говореше, а е продукт на Aston Martin. Британският производител на бутикови автомобили се придържа строго към „благородната“ формула на 12-те цилиндъра. Работният обем е намален с 0,7 л – но това е компенсирано с добавянето на два турбокомпресора. Типичен пример за Downsizing! Благодарение на тях мощността (досега – до 517 к.с. в DB9) и преди всичко въртящият момент (досега – 620 Нм) ще бъдат сериозно увеличени. А звукът? Просто изгледайте видеото и ще му се насладите. За DB11 британците ще предлагат както 8-степенен автоматик, така и ръчна трансмисия с 6 предавки. DB9 можеше да бъде поръчан единствено с 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин