Първа скица на GLC Coupe

С GLC Coupe в края на 2016 г. Mercedes ще представи малкия брат на GLE Coupé. Ето я и първата разпространена скица на новия модел

2103
2016

Агресивна предница, скосен покрив – така ще изглежда новият GLC Coupe. И тъй като Daimler залага най-вече на спортния характер на модела, първата официална скица е във варианта AMG. По новата номенклатура на компанията версиите 450 AMG ще бъдат заменени от дериватите с обозначението 43.

GLC Coupé Concept

GLC Coupé Concept

Подобно на GLC 43, и GLC 43 Coupé ще има спортни престилки, типични AMG-джанти и, естествено, V6 Biturbo-двигател с 367 к.с. Посредством 9-степенна автоматична трансмисия SUV-купето ще прехвърля мощността на мотора към четирите задвижващи колела. Очакваме да бъде пусната и суперпотентна версия с V8 Biturbo и 510 „коня“ от C 63. Вероятно и двата „спортиста“ ще бъдат лансирани догодина. Защо обаче Mercedes разпространява въпросната скица? Вероятно защото премиерата на колата ще бъде на изложението в Ню Йорк.

SUV-купето е проектирано като конкурент на BMW X4 и спортна версия на GLC. Разликата с него освен в задната част ще бъдат и в предницата. От Daimler обещават и по-спортна настройка. Предвестник на GLC Coupe беше представеният в Шанхай през 2015 г. Concept GLC Coupe.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин