Първа победа за Пламен Стайков с новата „бегачка“

0512
2022

Пламен Стайков и Рафи Кадир с Skoda Fabia R5 спечелиха рали-спринт Пампорово 2022. Пилотите на АСК Флат-Аут взеха всички 4 етапа в състезанието, а на второ място на 1,10 мин зад тях останаха Костадин Щерев и Николай Арабаджиев със Subaru Impreza STI. Подиумa допълниха Антон Титов и Александър Спиров с Skoda Fabia R5, които претърпяха удар в първия скоростен етап, а в последния спукаха гума и останаха на 2,10 мин зад победителите.

Интересната битка в най-оспорвания клас RC4 спечелиха Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Opel Corsa Rally 4, които останаха четвърти в генералното класиране пред Никола Мишев и Петър Сивов с Peugeot 208 Rally 4. В RC5 победи Петър Йорданов и Любка Йорданова с Hyundai i20 Coupe, а Иван Иванов и Румен Иванов с Honda Civic са първи в НС3. Анджелина Попова, която е само на
18 години, взе купа от организаторите за дебют.

Рали-спринт Пампорово се проведе за втора поредна година с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Община Смолян и СБА. Състезанието бе обявено като асфалтово и по регламент организаторът АФБ бе длъжен да осигури почистено от сняг и киша асфалт. Ниските и постоянно променящи се температури в стил рали „Монте Карло“ заедно с мъглите бяха предизвикателство за пилотите. От съображения за сигурност преди началото на първия етап пилотите получиха право да преминат опознавателно по трасето преди да вземат решение с какви гуми да стартират и да проверят за последно трасето.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин