Първа катастрофа с електрическия пикап на Tesla

0701
2024

В Калифорния е регистрирана първата катастрофа с Tesla Cybtertruck. Пикапът се е сблъскал с Toyota Corolla. Водачът ѝ е загубил контрол над автомобила по неясни засега причини.

В Щатите едва доставиха първите екземпляри на Tesla Cybertruck и пикапът вече е участвал в първа катастрофа. Според магистралната полиция Highway Patrol (в Калифорния на 28-ми декември към 14 часа на така наречения „Skyline Boulevard“ близо до Пало Алто.

Футуристично изглеждащият пикап се е сблъскал с Toyota Corolla. 19-годишният водач на Corolla-та е изгубил по неизяснени засега причини контрола над японския автомобил и се е озовал в пътната лента за насрещно движение, където се е движел Cybertruck. При катастрофата водачът на Cybertruck е бил леко ранен, а двамата му спътници и водачът на Toyota-та не са пострадали. В доклада на California Highway Patrol се съобщава, че Cybertruck не се е движел автономно.

От снимките личи, че каросерията на Cybertruck от неръждаема стомана изглежда изпълнява обещанията си за здравина.

Докато Corolla е с разбита предница и изглежда тотална щета, Cybertruck се е отървал доста по-леко от сблъсъка. Макар, че ударът е бил доста силен, така че са се отворили страничните въздушни възглавници, пикапът има само леко смачкана шофьорска врата и няколко драскотини, а също някои паднали лайстни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин