Първа информация за Cayenne Coupé


19
мар.
2019

През 2019 г. Porsche ще пусне Coupé-версия на Cayenne – AUTO BILD ви показва тийзъра и ви дава информация за модела

С официална скица Porsche даде информация за Coupé-версията на Cayenne. Акцентът е върху задницата на спортния SUV. Прави впечатление, че задницата на Coupé-то на Cayenne демонстрира значителни заемки от Panamera. Внушителната задница е подчертана от преминаващата по цялата широчина светлинна ивица. Страничната линия изглежда по-приведена от тази на обикновения Cayenne, а прозорците са по-тесни. Предната колона също е по-ниска в сравнение с тази на внушителния SUV на Porsche.

В интервю с AUTO BILD дизайнерът на Porsche Петер Варга сподели, че задницата на Coupe-то ще е по-широка с 2 сантиметра. Това ще постави акцент върху задната ос. Дизайнерът даде информация не само по отношение на дизайна, но и относно позицията на седене и предлагано място: по-ниският покрив няма да означава компромис при мястото за главите, тъй като седалките ще бъдат монтирани по-ниско. Това ще компенсира загубеното от височината място. Окачването е вътрешното пространство да не се различава от това на обикновения Cayenne. 

По отношение на задвижването Porsche вероятно ще заложи на 6-цилиндров агрегат с работен обем от 3,0 или 2,9 литра. за турбо-варианта ще бъде използван по-мощен 4-литров V8 мотор с 550 к.с. Планиран е и Plug-in хибрид. При това с впечатляващи характеристики: 680 к.с. и 850 Нм. Серийно всички варианти ще бъдат оборудвани с двойно задвижване. Трансмисията ще е автоматична – 8-степенна Tiptronic S. Пазарният старт на Porsche Cayenne Coupé ще бъде през 2019 г. – на цена от 290 000 лв.

Още по темата

Card image cap
RS 7 става хибрид със 700 к.с.

27
ное.
2017

Audi работи върху следващото поколение на RS 7 Sportback. Наред с модификацията, използваща само традиционен ДВГ, ще има и хибридна версия с около 700 к.с.

Card image cap
Civic Type R е новият крал на Ринга (ВИДЕО)

24
апр.
2017

Моделът на японците постави рекордна обиколка за модел с предно задвижване

Card image cap
BMW освежи Серия 1

15
май
2017

С нови специални модификации, подобрен премиум интериор, разширени възможности за свързаност и последно поколение iDrive BMW обнови Серия 1

Card image cap

В последния брой:

Архив >