Първа информация за Cayenne Coupé


19
мар.
2019

През 2019 г. Porsche ще пусне Coupé-версия на Cayenne – AUTO BILD ви показва тийзъра и ви дава информация за модела

С официална скица Porsche даде информация за Coupé-версията на Cayenne. Акцентът е върху задницата на спортния SUV. Прави впечатление, че задницата на Coupé-то на Cayenne демонстрира значителни заемки от Panamera. Внушителната задница е подчертана от преминаващата по цялата широчина светлинна ивица. Страничната линия изглежда по-приведена от тази на обикновения Cayenne, а прозорците са по-тесни. Предната колона също е по-ниска в сравнение с тази на внушителния SUV на Porsche.

В интервю с AUTO BILD дизайнерът на Porsche Петер Варга сподели, че задницата на Coupe-то ще е по-широка с 2 сантиметра. Това ще постави акцент върху задната ос. Дизайнерът даде информация не само по отношение на дизайна, но и относно позицията на седене и предлагано място: по-ниският покрив няма да означава компромис при мястото за главите, тъй като седалките ще бъдат монтирани по-ниско. Това ще компенсира загубеното от височината място. Окачването е вътрешното пространство да не се различава от това на обикновения Cayenne. 

По отношение на задвижването Porsche вероятно ще заложи на 6-цилиндров агрегат с работен обем от 3,0 или 2,9 литра. за турбо-варианта ще бъде използван по-мощен 4-литров V8 мотор с 550 к.с. Планиран е и Plug-in хибрид. При това с впечатляващи характеристики: 680 к.с. и 850 Нм. Серийно всички варианти ще бъдат оборудвани с двойно задвижване. Трансмисията ще е автоматична – 8-степенна Tiptronic S. Пазарният старт на Porsche Cayenne Coupé ще бъде през 2019 г. – на цена от 290 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Renault-Nissan стана най-големият автомобилен производител на планетата

31
юли
2017

Френската компания регистрира рекордни резултати по отношение на продажбите и успя да изпревари VW и Toyota

Card image cap
Новият C3 Aircross: малкият SUV-шеврон

12
юни
2017

След разкриването на C5 Aircross, Citroën засилва световната си офанзива в SUV сегмента с C3 Aircros – компактния SUV от "ново поколение" с дръзка индивидуалност

Card image cap
Жена с Opel Kadett триумфира в люлинската автомелачка

1
юни
2016

„Волга” с парче от мантинела в предната част мачка наред, но на финала публиката реши да изпъди съветския Cadillac

Card image cap

В последния брой:

Архив >