Първата дама на българския рали спорт стартира на „Канарски острови“


18
ное.
2020

В изключително трудна година, изпълнена с много неизвестни и
постоянни промени в плановете Екатерина Стратиева и Георги Аврамов имат нова цел – старт в рали Канарски острови! Състезанието ще се проведе през последния уикенд на ноември /26-28.11/ и ще бъде с център в Лас Палмас – Гран Канария.
Общата дължина на скоростните етапи ще бъде 201,79 км, а на преходите – 357,52 км. Екипажът ще разчита отново на Peugeot 208 R2. Както и в предния кръг в Португалия в началото на октомври тази година, и сега Стратиева и Аврамов ще се състезават за най-големия отбор в Европейския рали шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция, който се грижи и за обслужването на автомобила!

За отбора в предстоящия старт ще вземат участие още 3 екипажа – водачът в класирането в шампионата и европейски шампион Алексей Лукянук/Алексей Арнаутов – Citroen C3 R5; Мариан Гриебел/Пирмин Винкелхофер – Citroen C3 R5 и Синдре Фурусет/Джим Хиерпе – Peugeot 208 Rally4. Заявените екипажи са 71, от над 20 националности.

Ето какво сподели Стратиева преди старта:
„За трети път ще съм на това рали и чувството е невероятно. Тази година се оказа една изключително трудна и тежка във всяко отношение. Надявам се нещата да се стабилизират максимално бързо и всичко да влезе отново в един нормален ритъм. Пропуснахме старта в Унгария / 6-8.11 / заради положителен тест на Жоро, който боледува 10 дни. Пътуваме в неделя – 22.11, като се надявам да нямаме проблеми с предстоящите тестове за COVID-19, понеже ако някой се окаже положителен, това би означавало, че си оставаме тук… а колата и механиците ще са вече там.. не искам да си го помислям! За 24.11 е планиран тест специално за нашия отбор, на който се надявам да придобием добър опит с условията и трасетата на острова. Очакват се температури между 17-25 градуса, но има възможност и да вали в някои от дните.

Няма как да не благодаря на компаниите, които ми помагат и заради, които се случват нещата, а именно ПЕТРОЛ , които са зад мен от 2014 година! Разбира се, и на ПОД БЪДЕЩЕ , BAUHAUS България, Verso Travel, Astra Optic, и BOSCH, които помагат през цялата година на отбора ми!“

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин