/ Първата българка в Moto GP избра Honda

Първата българка в Moto GP избра Honda

Евелина Лабешка от Варна спечели от томболата на MOTO EXPO 2023 ваучер на стойност 300 лв. за продукти и услуги от оторизираните дилърства на Honda у нас. Любопитна подробност е, че тя е първата българка на грида в MotoGp и фен не само на този спорт, но и на Марк Маркес и отборите на Honda и именно затова посочва наградата на японската марка от анкетната карта за томболата на MOTO EXPO 2023. Ваучерът e валиден както при покупка на място, така и в онлайн магазина bmeshop.bg. Името на късметлийската бе изтеглено чрез жребий от организитарите на изложението.

Eто какво сподели тя, когато научи радостната вест: „През 2017 г. посетих за първи път падока на пистата „Льо Ман“ във Франция, където се запознах с много пилоти, механици и шефове на отбори. Мечтаех да бъда част от любимия си отбор. Когато се прибрах в България, писах до тогавашния мениджър – Ливио Супо“.

Не след дълго Евелина получава официална покана от самия Супо да бъде хостеса в отбора Honda Repsol в Германия на пистата „Заксенринг“. „Всичко е много по-различно на стартовата решетка – мирише на гума, на бензин, усеща се вълнение, обсъждат се стратегии до последно, сменят се гуми и аз преживях всичко това заедно с отбора на Дани Педроса“, спомня си Евелина. Тогава Маркес завършва 1-ви, а Педроса – 3-и, след което всички от тима единодушно заявяват, че българката им е донесла късмет. „Винаги ще съм благодарна на Honda за възможността, която ми дадоха – да бъда част от отбора! Затова и избрах именно осигурената от тях награда от Moto Expo 2023“, разпалено пояснява красивата варненка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин