Пуснаха временния обходен път при разрушения мост между Царево и Ахтопол

2709
2023

Пуснато е движението по временния обходен път при разрушения от наводненията в началото на септември мост на третокласния път III-9901 Царево – Ахтопол. По новоизградения временен път – брод над река Изгревско дере, могат да преминават двупосочно всички видове превозни средства. С пускането на движението транзитният трафик към Ахтопол вече няма да преминава през Царево.

Обходният път е с дължина 180 м, с две ленти за движение с ширина по 3.75 м и банкети по 1 м. За осигуряване безопасността на движението на трасето са монтирани около 320 м мантинели и е положена временна оранжева маркировка. В изграждането на временното съоръжение, което е непосредствено до мястото, на което предстои да се построи нов мост, са насипани приблизително 19 000 тона инертен материал и около 650 тона асфалт.

Припомняме, че наводненията от проливните валежи в началото на септември 2023 г. компрометираха моста при Царево, който е част от републиканската пътна мрежа и е изграден през 90-те години на XX век. Екипите на АПИ предприеха незабавни мерки за премахване на съоръжението и изграждане на временно.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifАгенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост по временната пътна отсечка.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин