/ Пукнатини в пода на автомобили на Tesla

Пукнатини в пода на автомобили на Tesla

Немалко щети при автомобил Tesla Model 3: пукнатини по пода на автомобила. Tesla отрича – германския собственик завежда съдебно дело. Оказва се, че случаят не е единичен!

Проблемите с качеството на моделите на Tesla са всеизвестни. Сега американският автомобил производител е изправен в тази връзка дори пред съда в Мюнхен! Какво се е случило? По време на смяна на гумите на Tesla Model 3 са открити пукнатини по пода на автомобила. От Tesla предлагат да отстранят проблема с нов лак – без успех.

Водачът на Tesla завежда съдебно дело в Областния съд в Мюнхен за получилия щети свой Model 3 – представяйки експертиза на вещо лице. Заключението на експерта: при следващия технически преглед този Model 3 няма да мине.

Досега са известни два такива случая

Междувременно съдебно дело за същия проблем е заведено и от друг притежател на Tesla Model 3 – той открил по своя нов автомобил също пукнатини в областта на опората за повдигане с крик, както и различни нюанси на цвета. От Tesla заявили за „козметични грешки“.

Вещо лице обаче установил дефекти в пода на автомобила. Засега няма произнесени присъди по тези два случая, от Tesla също не са се произнесли официално. Ако съдът уважи исковете на потърпевшите може да се стигне дори до задължаване за доставка на нови автомобили от страна на американския производител.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин