AUTO BILD България / Прототипът на Hyundai с горивна клетка изминава 805 км на един дъх!

Прототипът на Hyundai с горивна клетка изминава 805 км на един дъх!


10
мар.
2017

За известно време, но без конкретни рамки, от Hyundai вдигат шум около възможния SUV- или CUV-наследник на Hyundai Tucson Fuel Cell. А сега в Женева корейският автопроизводител повдигна повдигна покривалото над иновативния Future Eco (FE) Fuel Cell.

Определено FE Fuel Cell прилича на шоукар с външен вид, следващ философията „флуидна склуптура“ и вдъхновен от водата, която всъщност е и единствената емисия, излизаща от ауспуха на тази кола. В крайщата на каросерията се намират масивните колела. Аеродинамичните елементи помогнат за по-високата ефективност, както и за освежаване на дизайна. Остава надеждата, че и моделът, предназначен за масово прозиводство, ще запази тези щрихи.

Във вътрешността на автомобила се намира овлажнител на въздуха, който обработва някои от водните емисии в купето. Прототипът FE Fuel Cell има портативни батерии за захранване на мобилна техника, а в багажника е предвидено място за съхранение и зареждане на електрически скутер, който да използвате при необхдимост.

Водородната техника на модела надгражда тази на Tucson Fuel Cell със своята лекота и ефикасност, с горивна колетка с 30% по-висока енергийна плътност. А това означава по-голям автономен пробег.

А автономният пробег е, разбира се, това, което отличава Hyundai Tucson Fuel Cell Electric Vehicle от другите превозни средства с нулеви вредни емисии. FE Fuel Cell определено има с какво да се похвали в тази насока „Ние сме проектирали колата така, че да измине най-дългото разстояние, покривано някога от автомобил с горивна клетка“, казва заместник-председателя на Hyundai д-р Уоонг-Чул Ян. Предвижда се да успее да измине около 805 км с един пълен резервоар с водород, което е особено практично, докато специализираните станции за зареждане са все още рядкост. Очаква се Hyundai да започне производство на SUV-a, вдъхновен от прототипа FE Fuel Cell, в началото на 2018.

Още по темата

Card image cap
Главният дизайнер на Audi обеща повече диференциация

29
дек.
2016

Главният дизайнер на марката разкри малко от предницата на конкурента на BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe

Card image cap
Kona-та на ток ще изминава 470 км с едно зареждане!

7
февр.
2018

Компактният SUV Hyundai Kona ще има и напълно електрическа модификация, която ще изминава до 470 км с едно зареждане

Card image cap

В последния брой:

Архив >