Прототипът на електромобил на Skoda – готов за изложението в Шанхай


13
мар.
2017

От Skoda се понасят на гребена на вълната на електрификация, като планират да представят първия си електромобил до края на това десетилетие. Въпреки това, преди тази голяма стъпка, чешкият автомобилен производител предприема бавни, но сигурни стъпки към крайната цел, една от които е прототип с нулеви емисии по време на тазгодишното Shanghai Auto Show, което ще се проведе следващия месец, съобщава Autointernationaal .

„Проектът е в процес на финализация и ще бъде готов за изложението през април. Това е нашата интерпретация на кола на МЕВ-платформата на Volkswagen Group и ще представлява унисон на технологии и емоция“, казва завеждащият отдел по развойна дейност на марката Кристиан Струб.

От Skoda очевидно са решили на кой тип превозно средство първо ще тестват електрификация – Superb, хибридна конфигурация със зареждане. Семейният автомобил се очаква да се появи на пазара през 2019 г. и трябва да бъде последван от кола с нулеви емисии около 2020 г. или 2021 г. „Ние няма да сме първата марка на пазара с MEB-платформата, но ще наваксаме бързо и дори ще изпреварим нашите конкуренти“, допълни Струб.

Още по темата

Card image cap
Без маскировка: новото Volvo V90

4
ян.
2016

Volvo обновява своята гама: комбито от висок клас V90 беше заснето от шпионски фотографи. Мястото на премиерата на новия модел все не е ясно

Card image cap
Първи скици на големия SUV на Skoda

15
юни
2016

Skoda разпространи първите илюстрации на Kodiaq. SUV-ът ще бъде базиран на новия VW Tiguan и от 2017 г. трябва да конкурира Mercedes GLC, BMW X3 и компания

Card image cap

В последния брой:

Архив >