Прототипи от две поколения на Техно Класика

1004
2016

Opel събира заедно две поколения на автомобилни иновации по време на тазгодишното изложение Techno Classica в Есен (6-10 април), като представя спортната студия GT Concept. След успешната й премиера на автомобилното изложение в Женева пуристкото купе чества своя дебют в Германия, обградено от ексклузивни GT събратя. Изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман и вицепрезидентът по комуникациите Йохан Уилямс също се включиха в най-голямото в света изложение за класически автомобили по-рано днес. Около 1250 изложители са представени на 28-ото изложение и показват техните продукти в 21 зали с обща площ 127 000 кв. м.

“Techno Classica е истинско събитие, защото по много специален начин обединява новото със старото. Това се отнася както за посетителите, така и за нашите модели. Ние по впечатляващ начин показваме как се изгражда мост между 60-те и бъдещето с нашето Opel GT семейство и GT Concept,” заяви д-р Нойман в павилиона на Opel в зала 2.

Тази година дизайнът на изложбения павилион на Opel прилича на този на дизайнерското студио в Рюселсхайм от 1960-те години. Opel е първият европейски производител, който създава свое собствено студио за модернистичен дизайн през 1964. Точно там е сътворено легендарното GT Experimental 1965, което също е изложено в Есен. Най-новата концепция на Opel – GT Concept, е паркирана редом до стилната икона. Също така на изложението будят възхищение едно серийно произвеждано червено GT заедно с особено бързите GT-та на тунинг специалистите Conrero, Gerent и Irmscher.

Съвместното участие на Opel и на ALT-Opel club групата бързо се превръща в традиция за Техно класика. Най-големият в света клуб на марката Opel помага от много години на базирания в Рюселсхайм автомобилен производител в участието му като изложител на класически автомобили и сега отново му съдейства с компетентни личности, които могат да отговорят на всеки въпрос свързан с изложените исторически модели на Opel.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин