Прост напуска Renault/Nissan

1306
2018

Със старта на сезон 2018 Формула Е влиза в нова ера – и явно това ще бъде свързано и с много смени на пилоти. Днес стана ясно, че Никола Прост ще напусне e.dams-отбора. През следващия сезон с проекта, който до момента беше под бранда Renault, ще се заеме Nissan.

Прост печели първия полпозишън в историята на Формула Е

Никола е син на 4-кратния шампион от Формула 1 Алън Прост, който наскоро продаде своите дялове в е.dams. Никола Прост спечели три старта, грабна първата позиция в историята на Формула 1 в Пекин през 2014, но от две години не успява да спечели победа и сега е на скромната 18-а позиция в класирането.

Прост споделя: „Естествено, жалко е, че тази година нещата не вървяха така, както се надявах, но за нас е най-добре да тръгнем по различни пътища.” Още не е ясно дали Никола ще се махне от Формула Е – вероятно към момента се водят преговори с други тимове. „Надявам се скоро да започна нова програма.”

Няма яснота и кой ще стане новият съотборник на Себастиан Буеми в Nissan e.dams за 2018/2019. Много вероятно е това да бъде заводският пилот на японците Жан Марденбъро.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин