Просторно и много комфортно дизелово комби на изгодна цена

2501
2023

Макар че чешкият производител Skoda беше отхвърлян като евтината марка на VW в продължение на много години, днес моделите от Млада Болеслав редовно изпреварват своите събратя от Волфсбург. И това важи не само в по-ниските класове, но и за топмодела Superb.

Той е изключително търсен като комби и със сигурност може да конкурира успешно VW Passat, Серия 5 Touring и A6 Avant. Това оправдава и базовата цена от 80 500 лева (по данни за Германия, у нас – от 64 260 лева) в момента, което е множко за Skoda. Ако сте се решили да си купите просторната Skoda с отлично съотношение цена-качество, но не искате да харчите твърде много пари, трябва да се огледате на пазара за употребявани автомобили. Там се предлагат множество екземпляри в почти всички цветове и нива на оборудване. За пример можем да вземем атрактивен представител на модела, който се продава в Улм.

Въпросната Skoda Superb Combi 2.0 TDI Ambition в елегантния цвят Black Magic Pearl Effect е на по-малко две години – с първа регистрация през май 2021 г. Superb-ът е изминал 19 500 километра за последните 20 месеца и е имал един собственик. А това е изключително малко с оглед на факта, че просторният „чех“ е идеален автомобил за дълъг път.

Изцяло дигиталното табло пасва перфектно на елегантния, но модерен интериор на Superb.

Именно за тази цел е перфектна моторизацията на предлагания автомобил. 2-литровият четирицилиндров дизелов 2.0 TDI с мощност 200 к.с. се характеризира с разход от 4,9 до 6,2 литра на 100 километра и благодарение на комбинацията от висок въртящ момент, достъпен още от ниски обороти, и 7-степенна DSG-трансмисия е сравнително пъргав.

Добра цена и гаранция

Разточителното оборудване доказва, че автомобилът е далеч от някогашната репутация на марката Skoda. Употребяваният Superb разполага с почти всичко, което би имал чисто нов Passat. На борда откриваме навигационната система Amundsen, дигитално арматурно табло, камера за заден ход, многобройни асистиращи системи и пакет Хром. Важен акцент в тази оферта за употребяван автомобил е гаранцията. След изтичане на двугодишния период влиза в сила удължената гаранция – чак до 22 април 2025 г. или до достигане на пробег 90 000 километра (което настъпи първо).

OЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА УПОТРЕБЯВАНИ SKODA SUPERB II

При това и цената е примамлива. Автокъщата Auto Götz в Бейлингриес в Бавария предлага черния Superb Combi за 35 490 евро (ок. 70 000 лева). За сравнение: към момента поръчката на дизелов екземпляр с това оборудване би излязла около 80 000.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин