Промяната на името на Subaru Corporation официално решена

2806
2016

Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), съобщава, че на проведеното днес 85-то общо събрание на акционерите е одобрена официално промяната на името на компанията на “SUBARU CORPORATION”, считано от 1 април 2017 г. FHI води своето начало от създаването на Aircraft Research Laboratory (по-късно Nakajima Aircraft Co., Ltd.) през 1917 г. След редица реорганизации, FHI се установява с настоящето име през 1953 г. Оттогава компанията разширява дейността си от аерокосмическа и промишлена, до основната си дейност на производство на автомобилите Subaru, започнала с въвеждането на пазара на мини автомобила Subaru 360 през 1958 г.

Чрез уеднаквяване на своето корпоративно име и своята марка на 100-годишнината от създаването на Nakajima Aircraft. през 1917 г., компанията се стреми да се ускори повишаването на стойността на марката Subaru и да постигне допълнителен ръст и развитие като отличителна глобална марка в автомобилната и аерокосмическата индустрия. С тази нова стъпка – ново име, компанията ще продължава да работи за устойчиво развитие, предлагайки отличителната си ценност “Удоволствие и cпокойствие на духа” на своите клиенти от цял свят, следвайки управленската си философия да бъде „водеща компания със силно пазарно присъствие, изградено на принципа на първостепенната важност на клиента”.

Кратка история на Fuji Heavy Industries Ltd.

1917: Chikuhei Nakajima основава Aircraft Research Laboratory.

1918: Aircraft Research Laboratory променя името си на Nakajima Aircraft Factory (регистрирана като Nakajima Aircraft Co., Ltd. през 1931 г.).

1945: Nakajima Aircraft Co., Ltd. Се е реорганизирана като Fuji Sangyo Co., Ltd., преминавайки от авиационата индустрия към производство на граждански продукти.

1950: Fuji Sangyo Co., Ltd. Се рaзделя на 12 компании, включващи Fuji Kogyo, Fuji Jidosha Kogyo и Utsunomiya Sharyo.

1953: Пет от 12-те компании, включително Fuji Kogyo, основават Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI придобива и се слива с петте компании през 1955 г.).

Произход на името Subaru

Subaru е японско название на звездния куп Плеяди. Subaru е първата марка, използвала японско име за своите автомобили. Името символизира обединението на шестте компании, свързани с Nakajima Aircraft и създали Fuji Heavy Industries

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин