Промоция: винетка + предно стъкло

...или защо номерът с готварското фолио и крема за ръце ще набира все по-голяма популярност

0803
2016

В последните дни автомобилните форуми се тресат от постове на отчаяни шофьори, които се жалват, че предните стъкла на автомобилите им са разбити – за да бъде откраднат струващият 97 лева винетен стикер. След случаите на потрошени предни стъкла за открадването на ценната книга пловдивчани се оплакаха, че апашите чупят и страничните прозорци. Оттам с помощта на горелка бандитите сваляли винетката от предното стъкло. Всъщност това е по-безболезненият вариант – защото цената на страничния прозорец е значително по-ниска от тази на предния (чиято смяна ще ви излезе при най-оптимистичния сценарий минимум 100 лева).

За щастие след предоставяне на втората част от годишния винетен стикер и още няколко документа от АПИ ще ви издадат безплатно нов стикер. Така за вас ще останат „само“ разправията и покриването на разходите за предното стъкло – или завеждането на щетата при вашия застраховател. Надяваме се да не ви се налага, но ако случайно станете жертва на наглата кражба, отворете линка по-долу, за да разберете как да процедирате при открадната винетка:

https://www.api.bg/index.php/bg/vinetni-stikeri/informaciya-za-reda-i-usloviyata-za-izdavane-na-dublikat-na-godishen-vineten-stiker-pri-schupvane-ili-krazhba-na-predno-panoramn/

От години много водачи използват по един винетен стикер за няколко автомобила. Схемата е проста: винетка се отлепва от втората й част, залепва се върху прозрачно фолио и после стикерът се поставя върху стъклото с крем за ръце. След измененията в Закона за пътищата от 22 декември м.г. обаче водачите са длъжни да носят със себе си и касова бележка от обекта на закупуване на стикера, на която е написан и регистрационният номер на превозното средство. Нищо чудно обаче трикът с крема за ръце и фолиото да добие популярност и при най-съвестните платци към АПИ. Така освен ценните вещи и панела за радиото те ще носят със себе си и своя винетен стикер – за по-сигурно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин