Производството на новия Opel Corsa стартира в Сарагоса

1710
2019

Шестото поколение на Opel Corsa тръгва на поточната линия на испанския завод на Groupe PSA в Сарагоса: испанският Крал Фелипе VI, председателят на борда на директорите на Groupe PSA Карлос Тавареш и изпълнителният директор на Opel Михаел Лошелер дадоха началото на серийното производство на бестселъра на Opel на церемония със служителите и гости в понеделник.

Шестото поколение на малкия автомобил е още по-модерно, ефективно, динамично и атрактивно от предшествениците си. Corsa е един от най-аеродинамичните автомобили в своя клас и е значително по-лек от предшественика си. Намаляването на теглото е част от технологичното съответствие с цялостното спортно излъчване на дизайна – в най-лекия си вариант Corsa се придържа под границата от 1,000 килограма. В допълнение, тя се задвижва от високоефективни двигатели с нисък разход на гориво и емисии на CO2 по-ниски от тези на предишното поколение.

“Corsa е не само един от най-успешните модели в най-новата история на марката, с продажби от над 14 милиона броя за последните 37 години, но също и постижение в офанзивата за електрификация. От началото на 2020 година, ще произвеждаме също и Corsa-e в Сарагоса. Corsa-e ще е първият електрически Opel “made in Europe”. Това е ясен знак че бъдещето настъпва и завода Сарагоса – и че Opel се движи по пътя към електричеството,” отбелязва изпълнителният директор на Opel Михаел Лошелер.

Corsa-e, която се задвижва от електрически мотор с мощност от 100 кВт (136 к.с.) и има пробег с едно зареждане на акумулаторната батерия от 330 километра (по WLTP)1, прави електрическата мобилност достъпна за всеки. Заедно с Grandland X Hybrid4, Corsa-e ще възвести електрическата ера за Opel. Марката със светкавица в логото си ще предлага електрическа версия за всеки модел в гамата си още през  2024 година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин