Производствен рекорд за една офроуд икона


22
юли
2017

Mercedes съвсем наскоро представи първия пикап на марката – X-клас, но ето че производителят показа още един крайгълен камък в офроуд историята си. Magna Steyr в австрийския Грац произведе G-клас номер  300 000. Там моделът се произвежда за Mercedes от 1979 г.

Разработката на G-клас започва през 1972 г. съгласно договор за сътрудничество между тогавашното дружество Daimler-Benz AG (днес Daimler AG) и Steyr-Daimler-Puch (днес Magna Steyr). През 1975 г. е взето решението за серийното производство на модела. Същевременно се взема решение за строителството на нов завод в Грац, където автомобилите да се произвеждат (предимно ръчна изработка).

В действителност от 2009 г. продажбите на модела непрекъснато растат. Така през 2016 г. са произведени и продадени общо 20 000 автомобила. Ако тенденцията в производството се запази, то още преди 2025 г. ще бъде достигната границата от 500 000 автомобила.

Юбилейният автомобил: специалното по него е това, че почитателите от цял свят са гласували, какви екстри да включва неговото оборудване. Резултатът е  G 500 в малко необичайния цвят „designo mauritius blau metallic“. Във вътрешното пространство на G-клас личат черни кожени седалки с бели контрастни шевове. Също така SUV-ът е оборудван с 16-цолови All-Terrain джанти и гуми, както и багажник за покрива.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >