Проектът „Sneacars“ на Renault и Le Coq Sportif : от дизайн на автомобили до дизайн на кецове

3101
2020

Автомобилен салон Париж 2010. Renault представя DeZir, забележителен електрически спортен модел, първият концептуален автомобил от новия главен дизайнер на Groupe Renault, Лоранс Ван ден Акер. DeZir вдъхновява дизайна на Clio IV. Топлият и чувствен дизайн на тази нова визуална идентичност скоро ще бъде приложен в цялата гама на Renault.

Застанал до концептуалния си модел, Лоранс е здраво стъпил на земята в кецовете си Adidas в черно, червено и бяло, персонализиран модел, вдъхновен от цветовете на автомобила. Кореспонденцията установява връзка между човека и неговото произведение. От този момент нататък всеки концептуален и сериен автомобил е придружен от чифт кецове. Очаквана от феновете препратка и допълнителна нотка креативност, която се превръща в традиция на главния дизайнер на Groupe Renault.

От първия си чифт кецове Adidas до последния на Le Coq Sportif, създаден специално за представянето на новото Renault CAPTUR, около 20 модела са обиколили света и са преминали по пътеките на автомобилни салони, придружаващи R-Space, Frendzy, Twin’run, Initiale Paris, TreZor и EZ-ULTIMO, както и Twingo, Clio, Megane, Scenic, Kadjar, Talisman и Espace. И всеки от тях има собствена история.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ…

Научете повече за тези истории чрез селекция от кецовете на Лоранс като част от пътешествие из световете на модата и автомобилите. По отношение на символиката, креативността, персонализирането и материалите, създаването на чифт кецове изисква методология, подобна на тази, използвана при създаването на автомобил.

Защо Лоранс избира този конкретен модел кецове? Защо персонализацията е толкова важна? С 90 екстериорни, 18 интериорни комбинации и 8 цвята интериорно осветление, новото Renault CAPTUR е еталон по отношение на персонализацията. Как се създава толкова персонализируем модел? Renault и Le Coq Sportif създават лимитирана серия Twingo. Как двете марки установяват сътрудничество?

Открийте отговорите на тези въпроси и много други въпроси от интервюто с Лоранс ван ден Акер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин