Продажбите на електромобили в Германия се сринаха

0504
2024

Развитието на електрическата мобилността в Германия започва леко да буксува. Броят на регистрациите на нови електромобили падна значително

В сравнение с миналата година, регистрациите на нови електрически автомобили в Германия са паднали. По данни на Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA) през март са регистрирани около 31 400 нови автомобила на батерия. Това съответства на спад от близо 29 процента спрямо март миналата година. На електромобилите се падат почти 12 процента от всички нови регистрации през разглеждания месец, което също маркира спад. През същия месец на миналата година делът им е бил почти 16 процента.

През миналата година федералното правителство въведе промени по отношение на мерките за финансиране на електромобили. Първоначално беше отменен бонусът при покупка на служебни електромобили, а по-късно – и за частни. След тези промени се наблюдава значителен спад в търсенето на електромобили в Германия.

Там общият брой регистрирани автомобили е общо 263 844, което съответства на спад от около шест процента в сравнение със същия месец на миналата година. По-голямата част от тях, над 68 процента, са на юридически лица.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин