Продажбите на електрифицирани автомобили на BMW Group достигнаха 50 000


11
авг.
2017

BMW Group реализира най-добрите си резултати за юли досега, като продажбите през месеца възлизат на 180 726 екземпляра, увеличение с 0,4% в сравнение с миналата година по същото време. Компанията също отчита продажба на повече превозни средства от всякога през първите седем месеца на годината с общо 1 401 551 (+ 4.3%) превозни средства, доставени на клиенти по целия свят.

„След рекордното първо полугодие продажбите ни през юли остават на много високо ниво, като основната ни цел е рентабилността“, каза д-р Иън Робъртсън, член на Борда на директорите на BMW AG, отговарящ за продажбите и маркетинга на BMW. „Въпреки продължаващите насрещни течения в САЩ, както и моделното обновяване на BMW X3 и BMW Серия 5 в Китай, ние можем да постигнем високите нива на продажби от миналата година, благодарение на нашата балансирана глобална политика на продажби. Продажбите на електрифицираните ни автомобили продължават да се развиват изключително добре, като всичките ни девет електрифицирани автомобилa допринасят за този успех“, продължи той.

Юли беше свидетел и на друг своеобразен крайъгълен камък за ненадмината гама от електрифицирани превозни средства на BMW Group: повече от 50 000 екземпляра BMW i, BMW iPerformance и електрифицирани автомобили MINI са доставени на клиенти от целия свят от началото на годината. BMW Group разполага с общо девет електрифицирани автомобила на пазара: продажбите на тези автомобили са в размер на 50 711 екземпляра през първите седем месеца на годината, увеличение с 74,8% спрямо същия период на миналата година. Това прави BMW Group третия по големина производител на BEV/ PHEV превозни средства в света. BMW i3 е най-продаваното електрическо компактно превозно средство, задвижвано от батерия, в премиум сегмента в целия свят от 2014 г., като кривата на продажбите показва ясна тенденция към повишаване.

Още по темата

Card image cap
Автомобилните звезди на изложението за мобилни телефони

23
февр.
2016

Unboxing при Nissan, подобряване на мобилните връзки при BMW: на Mobile World Congress 2016 в Барселона ще бъдат представени не само смартфони!

Card image cap
Нов интериор и изключване на цилиндрите за Mazda6

30
ное.
2017

Mazda 6 получава фейслифт. Отвънка почти всичко е останало същото, но в интериора всичко в ново. AUTO BILD има цялата информация!

Card image cap
С 275 „коня“ i30 N атакува Golf GTI

14
юли
2017

Hyundai настъпва в класа на компактните спортисти: i30 N идва на пазара с до 275 к.с., ръчна трансмисия и система за междинна газ. Ние се докоснахме до модела!

Card image cap

В последния брой:

Архив >