Продажбата на Opel изглежда е приключила

0403
2017

Двата автомобилни производители: френският PSA (Peugeot Citroen) и американският General Motors обявиха пресконференция в понеделник. Очаква се пред медиите и обществеността да бъде обявена продажбата на дъщерната фирма на GM Opel на PSA. Единственото, което не се знае, е под каква форма ще бъде направено това.

Френският автомобилен концерн PSA е на прага на сключването на важно споразумение за придобиването на традиционната германска автомобилна марка Opel. Очаква се двете страни да обявят намеренията си, тъй като по последна информация вчера Надзорният съвет на концерна PSA е дал зелена светлина за покупката. Пресконференцията ще се състои в понеделник в 10:15 ч. българско време в централата на  PSA в Париж.

В седалището на Opel в Рюселсхайм се надяват за яснота относно продажбата и естествено за запазване на своите работни места. Шефът на PSA Карлос Таварес заяви намерението, Opel да бъде запазен като германско предприятие. Посредством покупката французите възнамеряват да станат нещо като „европейски автомобилен шампион“ и да заемат второ място след Volkswagen. Таварес обаче е заявил и, че в случай на поемане от страна на французите, Opel трябва да бъде в състояние да се санира със собствени средства и усилия. От години Opel работи на загуба. PSA се върна към печалбите през изминалите години благодарение на курс за саниране и съкращаване на работни места.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин