Продадоха оригиналното Porsche от филма “Лоши момчета”


26
ян.
2022

Филмовата поредица “Лоши момчета” е култова – също както и онова Porsche 911, което Уил Смит в ролята на Майк Лаури караше във филма. Сега в Щатите това 911 бе продадено на търг. Естествено за повече от милион.

Уил Смит като предишен собственик: Porsche-то от “Лоши момчета”- бе продадено на търг

“Това е най-готиният автомобил в историята на човечеството” – дори и 30 години след появата на филма “Лоши момчета” феновете се размечтават при вида на това Porsche 911. Една от сцените е любима на почитатели на филма. Детектив Маркус Бърнет (Мартин Лоурънс) спасява партньора си Майк Лаури (Уил Смит) от един хангар, който секунди по-късно е вдигнат във въздуха. Porsche 911 Turbo Typ 964 демонстрира своите умения в тази сцена – от спиране до ускорение. Именно оригиналният автомобил от филма е бил продаден на търга в Щатите – за феноменална цена.

Купувачът плати над един милион долара за Porsche-то от “Лоши момчета”

Porsche 911 Turbo, произведено през 1994, е сред перлите на търга на аукциона Mecum Auctions през януари 2022 г. Филмовият автомобил от “Лоши момчета” е продаден за 1,43 милиона долара, около 2,5 милиона лева. Търгът е проведен във Флорида – именно там Майкъл Бей засне своя хит в средата на 90-те години.

По онова време както режисьорът, така и изпълнителят на главната роля Уил Смит все още не са големи имена в Холивуд. Фенът на автомобилите Бей непременно иска Porsche за сцената. Бюджетът обаче не достига за наемането на един такъв спортен автомобил, а самият производител не желае да предостави автомобил за снимките.  Затова Бей се спира на автомобил от частна колекция – така поне информират от Mecum Auctions. Режисьорът всъщност се е сдобил с рядко срещан модел. Според аукциона през 1994 са произведени само   1427 екземпляра от Porsche 964 911 Turbo, а в Щатите са експортирани по-малко от 350 автомобила. Нищо чудно, че Porsche-то от “Лоши момчета” получава почетно място и на плаката на филма.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин