Продадоха на търг Firebird Shooting Brake

Имало и Firebird във версия Shooting Brake! В САЩ беше проведено наддаване за Pontiac Trans Am Firebird "Kammback"


14
февр.
2017

Почитател на Muscle Car-и продаде на търг много интересен Shooting Brake в лицето на Pontiac Trans Am Kammback. Нетрадиционният „янки“ е създаден през 1985 г. и както може би се досещате, изобщо не стига до серийно производство. Машината е продадена на сравнително ниска цена – 44 000 долара. Причината: прототипът не разполага с регистрация за движение по обществените пътища. За сметка на това концептуалният Pontiac е перфектно реставриран и е готов да събира погледите по всяка сбирка на олд- и йънгтаймери. Под капака работи 5-литров V8 със скромните 190 к.с. Оборудването обаче е богато и включва климатична инсталация, електрически стъклоповдигачи, централно заключване, темпомат и регулируем волан – а това са сериозни екстри за 1985-а. Добавката Kammback към името идва в чест на германския инженер Вунибалд Кам, който измисля оригиналната форма на каросерията.

Бърт Рейнолдс и черната „птица“

През 2016 г. холивудската звезда Бърт Рейнолдс сам докара на аукцион в Скотсдейл (Аризона) Trans Am-а от хитовия филм „Смоуки и бандитът“. Наддаването спира при 550 000 долара – срещу тази сума колата отива в частен музей във Флорида. В тази цена ca включени дори сертификат за произход от Universal Studios, карта с местата, по които е заснет филмът и др.

Още по темата

Card image cap
Търг за редки модели на Porsche

1
февр.
2017

На 8-ми февруари 2017 г. RM Sotheby's ще проведе търг в Париж, на който освен превъзходни класи и суперспортни автомобили, ще бъдат обявени за продажба и модели на Porsche, които са особено редки, особено бързи и екстремно успешни

Card image cap

В последния брой:

Архив >