Продаден бе уникално ръждив и много рядък Dodge Charger Daytona

В Алабама бе проведен търг за изключително рядък Dodge Charger Daytona. AUTO BILD ще ви информира за автомобила и за цената, която новият собственик е платил за купчината ръжда с огромен спойлер

2402
2016

На търг в Кисими (Флорида) един Dodge Charger Daytona с два предишни собственика е бил продаден за 90 000 долара. Това било доста по-малко от окачваните 150 000 до 180 000 долара. В перфектно състояние Charger Daytona от първата серия достигат цени от близо 1 милион долара.

От хомологационния модел за моторните спортове са произведени само 503 екземпляра. Продаденият модел от 1969 година е с оригиналното си червено лаково покритие и огромен бял заден спойлер, но състоянието на автомобила е трагично. 40-годишният престой в една плевня не му се е отразил добре. Навсякъде има ръжда и мъх, кръглите уреди са скрити под дебел слой прах.

Първият собственик на автомобила бил съдия, който купил Charger-а за съпругата си. Само 5 години по-късно автомобилът бил продаден на втория си собственик, който го изрисувал с „пламъците“ отстрани. Под предния капак на купчината ръжда е монтиран Dodge 440 Magnum двигател, използван в тази си модификация само при Daytona- и RT-версиите на Charger. Трансмисията на „съкровището от плевнята“ е 3-степенна автоматична, освен това е оборудвано и с блокаж на диференциала. Пробегът на този Muscle Car е само около 20 000 мили (33 000 километра).

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин