Продава се S-клас с V8-мощ

3007
2019

Луксозните лимузини с много конски сили са скъпи – за това няма спор. Този S 55 AMG с малък пробег би могъл да се окаже истински изгодно предложение!

От поколения Mercedes S-клас блести с богато оборудване и комфорт. Нещата стават още по-вълнуващи, когато в играта се намесят и хората от AMG и дадат на луксозния Benz приличен ъпгрейд по отношение на мощността. Превъзходен пример от по-новата история е Mercedes S 55 AMG, който от 2002 г. изтръгва 500 к.с. от S-клас (Серия 220). 4,8 секунди до темпо 100, максимална скорост ограничена на 250 км/ч – рядко може да има нещо, което тежи два тона и е толкова бързо! Сега един от тези йънгтаймери ще бъде продаден на търг. И по-точно един S 55 AMG, година на производство 2003. Търгът ще се проведе на 31-ви юли 2019 г., а до момента най-високото предложение е 24 000 лв.  така, че тази AMG-машина може да се окаже наистина изгодно предложение. Още повече, че автомобилът е с пробег от само 11 000 километра. Подобни предложения на пазара за употребявани автомобили просто няма, а тези, които присъстват в обявите, са с много по-големи пробези.

Под капака на S 55 монтираният от AMG 5,4-литров V8 агрегат разполага с до 700 Нм максимален въртящ момент. Продавачът пише, че автомобилът е оборудван с пакет Kleemann: той включва ECM-тунинг, нови High-Flow-катализатори и шикозни 19-цолови джанти. Не е посочено, как се отразяват на мощността тези модификации. Добре се виждат обаче елементите от стайлинг-пакета на AMG с внушителен преден спойлер и странични прагове. Отвън и отвътре този S-клас е издържан в гранитено-сиво, а в интериора личат акценти от кафяво дърво.

Очаквано оборудване е щедро, като освен серийните екстри, са поръчани опционални за над 20 000 щатски долара. Сред тях са система за безключов достъп до автомобила, навигация Comand, темпомат и вентилирани предни и задни седалки. Общо навремето този луксозен AMG е струвал над 230 000 лв. От обявата личи, че има някои недостатъци: този  S 55 е със странична драскотина, функцията Soft-Close на шофьорската врата не работи, а багажника се отваря само чрез бутон в кокпита. Но пък за тази цена тези проблеми спокойно биха могли да бъдат преглътнати.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин