Продава се R-Golf с 500 к.с.


17
дек.
2019

Искате ли екстремен Golf 7 с наистина голяма мощност? Този синьо-златист Golf R с окачване KW Clubsport и 500 е обявен за продажба!

Този тунингован Golf 7 R е с лак си металик, златисти джанти и четири дебели крайни ауспухови тръби. Звучи малко като позьорски Golf. След поглед в техническите данни си проличава, че този VW има не само голям ауспух с клапи, но и сериозна мощност под капака: 500 к.с. или с 200 к.с. повече, отколкото е притежавал този R-Golf при регистрацията си през септември 2014 г. Пробегът е съвсем приличен – 31 900 километра. Сега този VW Golf 7 R се продава в Зенден, Бавария.  5-годишният Volkswagen обаче не евтин.

Много промени в разполагащия с 500 к.с. Golf

Турбина TTE525R дава допълнителна мощност на серийния 2-литров двигател. Освен това е монтиран интеркуулер на Integrated Engineering, а всмукателната уредба е на VW Racing. Окачването е Clubsport на специалистите от KW. За плътния звук се грижи ауспухова уредба на Ego-X. Според продавача всички тунинг-дейности са вписани, а техническият преглед на модела е до октомври 2020 г. Golf-ът не е претърпявал катастрофи и е каран в Германия.

Впечатляващ отвън, семпъл отвътре

Колкото и бляскав да изглежда този Golf със златистите си 19-цолови алуминиеви джанти и синия си лак, отвътре той е по-скоро семпъл и делови. Това в никакъв случай не е недостатък – все пак R има серийни спортни седалки. Първият притежател на автомобила е поръчал и Business-пакет с тъчскрийн на навигацията и харддиск. Трансмисията е автоматична DSG – обичайно в този клас на мощността се превключва ръчно.

Толкова струва този Golf R

Цената на предлагания модел е около 75 000 лв. С оглед на възрастта и пробегът това не е никак малко, тъй като за тези пари могат да се купят и по-нови автомобили. Естествено този Golf 7 R e значително по-мощен от базовия. Ако ви харесва и дизайнът, то този Golf R е чудесен избор.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >