Продава се Opel Omega B под прикритие със 7-литров V8 мотор на Corvette!


24
юли
2020

Механичната скоростна кутия и V8-атмосферния двигател със 7 литра работен обем превръщат този Opel Omega B в машина за унищожаване на гуми. Чудовището се продава!

Да, все пак трябва да кажем, че този Opel носи лого на Cadillac. Причината е, че Opel Omega B се продаваше в Щатите от GM като  Cadillac Catera. Първият собственик на модела го е купил през 2001 г. Малко след регистрацията обаче пожелал по-голяма мощност. Затова закарал своя автомобил при реномираните тунинг-специалисти от Lingenfelter Performance. Там изобщо не се поколебали и му сложили разполагащ с 355 к.с. двигател LS6-V8 с работен обем от 5,7 литра и механична скоростна кутия. Това обаче не се оказало достатъчно за собственика на автомобила – още през 2002 той отново се появил при хората от Lingenfelter. Молбата му – още по-голяма мощност. Затова тунинг-специалистите извадили LS6 мотора и поставили на негово място двигател LS7 от Corvette с работен обем от седем литра. С някои модификации мощността на атмосферния агрегат била 537 к.с. Ръчните скорости и задното задвижване останали. Били поставени по-стабилни полуоски, двудисков съединител и блокаж на диференциала от Pontiac GTO. Спирачната уредба е от Opel Omega туристически автомобил. Джантите са 17-цолови Steinmetz със задни гуми 255/40. Единственото обозначение за голямата мощност са логата V, препратка към топмоделите на Cadillac.

Сега тази Catera със сърце на Corvette се продава на сайта bringatrailer.com. Собственикът притежава колата от 2002 г. и според обявата я е поддържал в добро състояние. Сравнително малкият пробег на модела от 67 600 километра изглежда реалистичен. Търгът приключва на 27-ми юли 2020 г. Към момента за този Opel под прикритие дават около 10 800 лв.  

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >